Mall-ul ParkLake va fi gata în luna septembrie

Deschiderea mallului Park­Lake, dezvoltat în parteneriat de Sonae Sierra şi Caelum Development pe locul fostei baze sportive Spartac din Titan, va avea loc în luna septembrie a acestui an, după ce iniţial compania programase inaugurarea mallului în luna aprilie.

„Am amânat deschiderea mallului şi motivul principal nu a fost construcţia, ci faptul că mai mulţi chiriaşi ne-au cerut să amânăm deschiderea pentru septembrie deoarece le este greu să se pregătească într-o perioadă atât de scurtă de timp. De asemenea, şi Paştele este târziu anul acesta, iar dacă deschidem acum, trebuia în aprilie, înainte de Paşte şi nu era posibil din punctul de vedere al construcţiei“, a declarat Ingo Nissen, managing director la Sonae Sierra, responsabil cu proiectele de dezvoltare din România.

Noul mall va avea o suprafaţă comercială de 70.000 mp, comparabilă cu a AFI Palace Cotroceni sau Mega Mall. În toamna anului trecut, retailerul francez Carrefour a cumpărat 12.000 mp din ParkLake, spaţiu pe care îl va folosi pentru deschiderea unui hipermarket.

Proiectul din Titan este deja închiriat în proporţie de peste 85% către companii precum Forever 21, Debenhams şi grupul LPP, care deţine brandurile Reserved, Mohito, Sin Say, House și Cropp. Alături de ei au mai semnat contracte H&M și brandurile din grupul Inditex (Bershka, Massimo Dutti, Stradivarius, Zara, Zara Home Pull & Bear, Oysho) și Koton. Printre chiriaşi se mai numără Claire’s, Springfield, Lee Cooper, KVL și TimeOut, Geox, Il Passo, Aldo, Piazza Italia, CCC, Swarovski, Splend’or, B&B, Douglas, Sephora, Yves Rocher, Kendra, Altex sau Arsis, MaxiToys şi Cărtureşti.

La capitolul cafenele şi restaurante sunt semnate deja contracte cu Brioche Dorée, Coffee Republic, Filicori, Gloria Jean’s Coffees, Fior di Latte, Fooda, Wu Xing, , K-Grill, Oro Toro (by OSHO), Bistrot du Paris, Rustic, Chopstix, SaladBox şi Zaraza.

ParkLake reprezintă o investiție de 180 milioane euro susţinută printr-un credit sindicalizat accesat de dezvoltatori la băncile OTP Bank Ungaria, Hypo Noe Gruppe Bank din Austria şi OTP Bank România. Cei doi parteneri au accesat un credit la termen în valoare de până la 75 mil. euro şi un împrumut de tip „revolving“ de 8 mil. euro.