UTI al lui Urdăreanu se împrumută ca să înceapă lucrările la patinoarul Flamaropol

După două contestaţii la rezultatul licitaţiei, Primăria Capitalei a atribuit contractul pentru realizarea lucrărilor de refacere şi modernizare a patinoarului Mihai Flamaropol firmelor Astaldi Spa şi UTI Grup în vara anului trecut, lucrările fiind promise a începe în acest an.

Recent, UTI Grup patronată de omul de afaceri Tiberiu Urdăreanu (foto) a hotărât contractarea unei facilităţi cash pentru derularea proiectului şi a unei facilităţi reverse factoring pentru susţinerea cheltuielilor cu subcontractorii şi furnizorii.

Astfel că acţionarii UTI au aprobat realocarea a două milioane de euro din tranşa 2 a unui credit de la BCR din 2011 pentru contractarea a 4,35 milioane de lei pentru lucrările de la patinoar şi o facilitate de reverse factoring de 4,35 milioane de lei pentru susţinerea cheltuielilor cu subcontractorii şi furnizorii, scrie într-un document al companiei, consultat de revista Constructiv.

Lucrările la patinoarul Mihai Flamaropol vor începe în acest an, susţin reprezentanţii Primăriei. În următoarele luni va începe demolarea vechiului patinoar, iar până la sfârşitul anului va începe şi ridicarea efectivă a noilor clădiri ale patinoarului.

Investiţia va cuprinde pe lângă patinoar şi un bazin semiolimpic, un teren de sport, o zona de spa cu terasă exterioară, săli de fitness, o cafenea şi un restaurant panoramic cu terasă.
Acoperişul patinoarului va fi acoperit cu iarbă sub forma de relief artificial. Tot pe acoperiş va fi amenajat un spaţiu pentru skating.

Construcţia va avea o suprafaţă totală de 22.600 metri pătraţi şi va avea o capacitate de 3.100 de locuri (dintre care 61 pentru persoane cu dizabilităţi) şi peste 120 de locuri de parcare.
Lucrările de proiectare şi execuţie realizate de Uti şi Astaldi costă 123 milioane lei cu TVA (27, 8 milioane euro).