Afacerile Cemacon au crescut cu 24% în 2015

Afacerile producătorului de cărămizi Cemacon au crescut cu 24% în 2015 faţă de anul precedent, ajungând la 67,9 milioane de lei, datorită vânzării de blocuri ceramice, pe de o parte, și finalizării procesului de restructurare financiară, pe de alta . Este al cincilea an de cresteştere consecutivă, susţin reprezentanţii comapniei. Profitul net înregistrat în 2015 a fost de 13 milioane de lei.

”În luna martie 2015, prin semnarea noilor contracte de credit care au restructurat datoria de peste 33 milioane euro, și apoi, în septembrie, prin conversia din datorie în acțiuni a peste 13 milioane euro, Cemacon a finalizat cu succes prima restructurare de anvergură a unei datorii bancare în afara insolvenței în România. Acest lucru a fost posibil printr-o înțelegere complexă companie-bancă-acționari, bazată pe principiul win-win”, spun reprezentanții companiei.

Producătorul de cărămizi a reușit astfel ca, în urma procesului de restructurare, cifra de afaceri în 2015 (67,9 milioane de lei) să crească de trei ori față de cea din 2010 (22,1 milioane lei), iar cota de piață să ajungă de la 6% la 19%.

În 2016, Cemacon își propune creșterea cifrei de afaceri cu minimum 10%, consolidarea cotei de piață, valorificarea activelor neproductive deținute, continuarea strategiei de îmbunătățire a portofoliului și a ofertei comerciale.

Principalii acționari ai companiei sunt fondul de investiții, Business Capital For Romania-Opportunity Fund Cooperatief UA (27,9%), controlat de BCR și de omul de afaceri Florin Pogonaru, KJK Caramida (27,9%), Consultanța Andrei&Andrei (17,3%), SSIF Broker (14,6%).