Pasajul suprateran din zona Metro Oradea este gata

Pasajul suprateran din zona Metro Oradea, care trece peste o cale ferată, a fost deschis circulaţiei după o investiţie guvernamentală de 14,5 milioane de lei.

“Este o lucrare făcută de la zero, de către Guvernul României, pentru bihoreni, orădeni şi pentru toţi cei care vor tranzita acest pasaj. Alături de celelalte două poduri, Ciheiului şi Nojoridului, care sunt în grafic, în stadiu avansat, vom ajunge, când vor fi finalizate, la acel deziderat ca întreaga centură a oraşului să fie circulată într-un timp cât mai scurt. Este o promisiune respectată pentru orădeni’, a declarat prefectul judeţului Bihor, Claudiu Pop, citat de www.voceatransilvaniei.ro.

Lucrările au durat doi ani. Acestea au fost făcute de către S.C. Antrepriza de Reparaţii şi Lucrări (ARL) Cluj la comanda Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România.

Pasajul este considerat “o lucrare de artă în construcţii” de către reprezentanţii constructorului, pentru că este unul în curbă, cu pod peste calea ferată. Lungimea totală a supratraversării este de 1,78 km, iar lungimea podului este 75 metri, acesta având trei deschideri de 25 m şi patru benzi, precum şi o lăţime totală de 16 metri. Înălţimea podului este de 9 metri, pentru a putea oferi spaţiul necesar în cazul electrificării căii ferate. Pasajul include şi două sensuri giratorii.

Pasarela actuală este cea de-a treia realizată pe şoseaua de centură a municipiului Oradea, primele două fiind construite de municipalitate cu fonduri europene şi date în folosinţă la finele anului trecut.

Celelalte două pasarele care mai sunt în lucru pe şoseaua de centură, cu câte o bandă pe sens, sunt în execuţie la comanda CNADNR, având ca termen de finalizare noiembrie.