Ministerul Culturii va construi o sală de concerte pe locul fostelor garaje Leonida de pe bulevardul Aviatorilor

Ministerul Culturii va construi o sală nouă concerte în Bucureşti pe terenul unde se află fostele garaje Leonida de pe bulevardul Aviatorilor, a anunţat ministrul Culturii, Vlad Alexandrescu. Conform acestuia, unul dintre garaje, monument istoric, va fi integrat în noua clădire iar soluţia arhitecturală va stabilită în urmă unui concurs de arhitectură. Sala de concerte va avea circa 2.400 de locuri, iar investiţia se ridică la 55 milioane de euro, bani ce ar urmă să fie luaţi de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei.

Statul român nu va plăti nimic pentru teren pentru că este proprietarul acestuia. „Garajul din stânga e practic gol şi nefolosit, iar în cel din dreapta funcţionează garajul Guvernului. Vrem să obţinem aceste două garaje cu terenul aferent – circa 14.000 de metri pătraţi şi să construim această sală acolo. Dacă reuşim să obţinem aceste două spaţii în proprietatea Ministerului Culturii, putem lansa imediat extinderea devizului cadru cu Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei pentru o valoare de 55 de milioane de euro, un lucru care a fost deja evocat, şi am putea avea un concurs de arhitectură ale cărui soluţii să le vedem deja în toamnă. Mă grăbesc pentru că nu voi sta în acest post mai mult decât e mandatul acestui Guvern şi mă grăbesc pentru că, dacă reuşesc să ajung la nişte rezultate care să fie ireversibile, în momentul în care voi pleca sunt convins că cel care îmi va succede va fi obligat să le continue”, a declarat Vlad Alexandrescu, citat de Hotnews.

Oficialul Guvernului a spus că „ideea de a avea o sală de concerte pentru Festivalul Enescu şi nu numai, o sală importantă de 2.400 de locuri, lângă o staţie de metrou, în Piaţa Victoriei, vizavi de Muzeul de Istorie „Nicolae Iorga”, la doi paşi de Muzeul Ţăranului Român, la 15 minute pe jos de Ateneul Român şi de Sala Radio, ar fi într-adevăr un răspuns pe care Bucureştiul îl poate da cererii tot mai insistente a publicului meloman de a avea un loc de desfăşurare a concertelor în Bucureşti”.