Reynaers Aluminium țintește o cotă de peste 15% pe piața tâmplăriei de aluminiu

Aproape 60% din vânzările companiei Reynaers Aluminium România, societate europeană pe segmentul soluţiilor de aluminiu pentru sectorul de construcţii, sunt reprezentate de profilele destinate faţadelor cortină pentru proiectele office, se arată într-un comunicat de presă al companiei. Conform lui Daniel Popa, Country Manager Reynaers Aluminium România, ponderea nu s-a modificat seminificativ în ultimii ani, clienţii office fiind cei care investesc cel mai mult în astfel de sisteme.

Anul trecut, cele mai mari proiecte pe plan local în care Reynaers s-a implicat au fost pe segmentul de birouri. Proiectele Metropol Offices, AFI Park şi Oregon Park au însumat produse cu un volum de 37.000 metri pătraţi, printre acestea numărându-se soluţii standard şi personalizate de faţade, panouri de mari dimensiuni, pereţi cortină şi uşi. „Şi anul acesta, încă din primul trimestru, am observat o cerere ridicată pe segmentul construcţiilor office. Astfel, deja am livrat produse sau ne pregătim să livrăm produse în proiecte importante pe acest segment”, a mai spus Daniel Popa.

Pe plan local Reynaers are o cotă de piaţă de 15% pe segmentul tâmplăriei de aluminiu destinată dezvoltărilor de clădiri de birouri, fiind planificată o creştere cu câteva procente pentru anul în curs.

Dincolo de proiectele office, 30% din business-ul companiei este susţinut de dezvoltările rezidenţiale şi de construcţiile de locuinţe individuale. Reprezentantul companiei a subliniat că, pentru acest an, compania mizează pe o creştere cu 10% a comenzilor de produse pentru segmentul rezidenţial. În acest caz, cele mai multe cereri vizează repere pentru uşi şi ferestre batante.

10% din afacerile companiei sunt realizate în vânzarea de produse pentru proiecte comerciale – în special mall-uri, sau alte tipuri de construcţii.

Compania Reynaers are peste 1.500 de angajaţi în 37 de ţări din întreaga lume şi exportă în peste 60 de ţări de pe 5 continente.

Prezentă pe piaţa locală încă din 2006, Reynaers Aluminium România a cunoscut o creştere rapidă pe piaţa de profil, produsele adresându-se proiectelor rezidenţiale, comerciale, office sau industriale. În 2014 compania a raportat, pe plan local, un business de 4 milioane de euro.

În acest moment compania are sediul central şi un depozit în Bucureşti, dar şi centre regionale în Cluj-Napoca, Timişoara şi Iaşi.

Printre lucrările de referinţă ale companiei se numără Aeroportul Henri Coandă, Braşov Business Park, Promenada Mall, Aeroportul din Cluj-Napoca, AFI Park sau Plaza România.