Danya Cebus construiește mall-ul AFI Palace de la Brașov

Compania Danya Cebus, cea care a ridicat baza americană de la Deveselu, va construi mall-ul AFI Palace de la Brașov. „În 2015 am încheiat proiectul pe care l-am avut la Deveselu şi lucrările de construcţie la cele două clădiri ale AFI Europe, AFI 4 şi 5. Pentru anul 2016, ne-am propus să participăm la licitaţii. În plus, avem în curs de desfăşurare lucrările de construcţie de la proiectul de birouri din zona Timpuri Noi”, susțin reprezentanţii companiei Danya Cebus.

„Probabil că în 2016 vom începe lucrările la noul proiect de mall al AFI Europe la Braşov şi, de asemenea, la un proiect rezidenţial în acelaşi oraş, dezvoltat de un investitor israelian. Avem în vedere alte lucrări de construcţie în Arad şi Bucureşti, dar suntem încă în negocieri”, a afirmat Shlomi Mintzer, fostul CEO al Danya Cebus.

Acum două luni, AFI Europe România a finalizat achiziţia terenului de 40.000 de metri pătraţi din centrul oraşului Braşov, unde urmează să dezvolte un proiect cu destinaţie mixtă, care include centrul comercial AFI Palace Braşov şi proiectul de birouri clasa A AFI Park Braşov. Investiţia în centrul comercial se ridică la aproximativ 70 de milioane de euro.

De altfel, atât Danya Cebus, cât şi AFI Europe fac parte din acelaşi grup israelian, Africa Israel, controlat de miliardarul Lev Leviev.

Compania s-a ocupat de construcţiile civile şi de infra­structura din prima fază a lu­crărilor la baza militară de la Deveselu, după ce a câştigat con­tractul ală­turi de firma americană Kellogg Brown & Root Services, în valoare de 134,2 milioane de dolari (103 milioane de euro).