Oficial NEPI: Capitala trebuie să stabilească un plan de dezvoltare pentru zona Floreasca-Barbu Văcărescu

Lori Collin, leasing manager al dezvoltatorului sud-african de proiecte imobiliare NEPI, a declarat că Primăria Capitalei și primăriile sectoarelor 1 și 2 ar trebui să stabilească un plan de dezvoltare pentru zona Floreasca-Barbu Văcărescu, pentru ca dezvoltatorii imobiliari să-şi poată definitiva şi pune în practică proiectele din aceste zoneș

„Primăria generală şi primăriile de sector trebuie să ţină pasul cu realităţile. Zona se dezvoltă şi nu ne mai putem juca de-a «faceţi voi şi apoi venim şi noi să vedem ce se întâmplă». Toţi dezvoltatorii de aici avem de câştigat, dar avem şi de pierdut dacă acestei zone i se va întâmpla ceea ce s-a întâmplat în 2008 în Pipera, unde nu erau borduri, iar angajaţii de la Coca-Cola mergeau 20 de minute pe caldarâm”, a spus Collin.

Oficialul NEPI a acuzat „neseriozitatea” şi „incoerenţa” din partea statului şi a arătat că aşteaptă ca lucrurile să se aşeze după alegerile locale din această vară. „Este o bătaie de joc să nu se stabilească un plan bun, rău, dar cu care să se plece la drum. Sper ca aceste alegeri să aducă o coerenţă, o stabilitate, să se plece pe un plan. De câte ori mergem la primărie, discutăm cu alţi oameni. După ce facem o prezentare, la sfârşitul discuţiei respectiva comisie ne spune «Mulţumim de prezentare, dar noi de mâine nu mai suntem». Este vorba de investiţii mari de 200-300 de milioane de euro”, a declarat Lori Collin.