Austriecii de la S Immo au început construcția turnului The Mark de pe bulevardul Uranus din București

Dezvoltatorul imobiliar austriac S Immo a început lucrările de construcţie la turnul de birouri The Mark din centrul Bucureştiului, după patru ani de pauză. Proiectul va fi ridicat pe un teren în suprafaţă de 5.900 mp, amplasat la intersecţia noului Bulevard Uranus cu Calea Griviţei, aproape de Piaţa Victoriei. Complexul va fi format din două clădiri de birouri cu o suprafaţă totală construită de 43.000 mp şi una comercială de 24.000 mp. Un imobil va avea 14 etaje, iar celălalt şase etaje. Investiţia a fost estimată iniţial la 66 milioane euro.

Lucrările de construire au fost demarate în luna iulie şi vor fi finalizate în trimestrul al doilea al anului 2018. Austriecii vor construi şi 300 de locuri de parcare subterane şi 45 la nivelul solului.

The Mark este amplasat la intersecția dintre strada Buzești (cunoscută, ca urmare a lucrărilor majore de infrastructură derulate în ultimii ani, drept noul bulevard Uranus) și Calea Griviței, foarte aproape de Piața Victoriei. „Prin The Mark, urmărim să redefinim zona Buzești-Calea Griviței. Proiectul are la bază un design holistic și inovator, adaptat la stilul actual de viață și de muncă din mediul urban, astfel încât să reprezinte, la finalizarea lucrărilor, un nou punct de referință în oraș, precum și o clădire emblematică pe piața de birouri din România”, declară Friedrich Wachernig, membru în Consiliul de Administrație al S Immo.

De închirierea clădirilor se vor ocupa companiile CBRE şi JLL.

Austriecii mai au în proprietate la nivel local mallului Sun Plaza din Piaţa Sudului, proiect dezvoltat de Euro Mediterranee Consulting (EMCT) România şi care a costat circa 200 mil. euro, hotelul Novotel achiziţionat în 2006 printr-o tranzacţie de tip „sale-lease back“ în valoare de 30 mil. euro şi încă un teren în Jilava – pe care are programat un centru comercial.

S Immo este controlat de Erste Group şi Vienna Insurance Group.