Braas Monier a cumpărat de la CRH fabrica Elpreco din Craiova

Compania Bramac Romania, controlată de Braas Monier, a semnat un acord cadru privind achiziţionarea liniei de producţie de ţiglă din beton a societății Elpreco, cu sediul in Craiova, de la CRH pentru 33 milioane lei (8 milioane de euro).

Investiţia include preţul de achiziţie, costurile legate de achiziţie, precum si finanţarea nevoilor suplimentare de capital. Procesulul de achiziţie se va finaliza la începutul celui de al patrulea trimestru 2016.

”Activitatea din construcții a început să dea semne de revenire în diferite regiuni din sud-estul Europei, după mai mulți ani de declin. În România, Bulgaria și Serbia – potențiale regiuni de desfacere pentru fabrica achiziționată -, numărul locuințelor construite în 2015 a fost cu aproape 25% sub cel înregistrat în 2009, însă estimările indică o creștere de 20% până în 2017. Având în vedere că aproximativ 90% dintre locuințele din aceste țări se află în proprietate privată, anticipăm că piața renovărilor va urma un trend similar. Revenirea pieței construcțiilor va sprijini sinergiile semnificative pe care estimăm că le va genera tranzacția, în special pentru divizia de componente”, a declarat Pierre-Marie De Leener, directorul general și președintele boardului Braas Monier Building Group.

Compania Bramac a intrat pe piaţa din România în 1995, prin înfiinţarea filialei ”Bramac Sisteme de Învelitori”, cu sediul în Braşov şi desfăşurând o activitate de import şi distribuţie a produselor. În septembrie 2004 Bramac a inaugurat la Sibiu prima sa fabrică din România, destinată producţiei de ţigle şi sisteme complete de accesorii.

În 2011, grupul Braas Monier devine singurul proprietar al companiei Bramac, prezentă în ţări precum: Austria, Ungaria, Slovacia, Cehia, Slovenia, Croaţia, Bulgaria, Serbia-Muntenegru, Bosnia-Herzegovina, Albania şi Macedonia.