Avantajele folosirii sistemului de încălzire în pardoseală

Sistemul de încălzire în pardoseală reprezintă o evoluţie a tehnologiei şi a fost implementat pentru prima dată în ţările nordice. Acesta este utilizat în special în încăperile unde umiditatea este crescută precum sunt baia sau bucătăria, se arată într-un comunicat Webdesk Agency. Avantajul acestui sistem este acela că distrbuirea căldurii se face uniform, această propagandu-se de jos în sus, în mod eficient.

Funcţionarea sistemului

Sistemul poate fi instalat pe orice tip de pardoseală şi are o durata de viaţă direct proporţională cu cea a clădirii. Spre deosebire de centralele termice, sistemele de încălzire în pardoseală au capacitatea de a nu polua pentru că nu produc monoxid de carbon. Acest sistem este realizat în două variante: cu cabluri electrice, care sunt montate sub pardoseală şi cu ţevi de apă caldă, care se aprovizionează cu apă de la sistemul de încălzire. Varianta cu ţevi este o metodă mai eficientă întrucât ţevile au capacitatea de a funcţiona în combinaţie cu orice tip de sursă de încălzire a locuinţei.

Reducerea costurilor

Din punct de vedere al bugetului investit, acesta este cu mult diminuat datorită gradului mare de izolare. Sistemul de încălzire în pardoseală solicită montarea câte unui termostat digital în fiecare camera, cu ajutorul căruia utilizatorul poate seta ora de funcţionare şi temperatura pe care o doreşte pentru fiecare camera în parte. Tariful achitat este calculat în funcţie de mărimea suprafeţei încălzite, materialele folosite pentru realizarea sistemului, automatizarea întregului proces şi montarea acestuia.

Utilizarea acestui sistem contribuie la repartizarea căldurii în mod uniform şi constant în locuinţa, furnizând căldură în mod vertical, astfel că, la nivelul pardoselii temperatura este mai ridicată, iar la nivelul tavanului este mai scăzută. Avantajele acestor sisteme se regăsesc şi în aspectul camerei pentru că mecanismul montat sub pardoseală nu este vizibil.

Sistemele de încălzire în pardoseală oferite de Total Heat sunt performanţe, distribuie căldură uniform, atât la nivelul pardoselii, cât şi la nivelul tavanului; reprezintă soluţii economice pentru orice familie şi sunt caracterizate de o estetică deosebită. Montajul profesional este realizat de echipa Total Heat, care oferă garanţie extinsă pentru produsele şi serviciile furnizate.