Belgienii de la WdP ridică trei depozite la București și Cluj-Napoca

Compania belgiană WarehousesDePauw (WdP) va construi trei noi proiecte logistice în România, până la jumătatea anului viitor, totalizând aproape 30.000 metri pătraţi, pentru Decathlon, la Bucureşti, şi pentru companiile KLG şi Gebrüder-Weissla în Cluj-Napoca, se arată într-un comunicat de presă remis presei.

Proiectul pentru Decathlon va fi construit pe un teren nou achiziționat în zona de nord a Bucurestiului – între oraș și aeroport – și include un depozit de circa 22.000 metri pătrați, la care se adaugă un mezanin de 6.000 metri pătrați și posibilitatea de extindere ulterioară cu alți 10.000 metri pătrați. Decathlon își va centraliza activitățile de logistică pentru magazinele sale în acest nou centru de distribuție, care va fi finalizat în prima jumătate a anului viitor și pentru care a încheiat un contract de închiriere pe 30 de ani (cu prima dată de reziliere după 7 ani).

WdP a semnat un acord pentru dezvoltarea unui depozit de 5.000 metri pătrați la Cluj-Napoca pentru compania de logistică KLG, care a fost asistată în tranzacție de JLL. Depozitul va fi dat în folosință în această toamnă. Tot, la Cluj-Napoca, compania va dezvolta spații logistice de 2.400 metri pătrați pentru Gebrüder-Weiss, cu livrare în primul trimestru din 2017. Ambele depozite au posibilitate de extindere și sunt închiriate pe cinci ani.

După finalizarea celor trei proiecte, portofoliul de proprietăți WDP în Romania va ajunge la un total de 15 clădiri cu o suprafață de 150.000 metri pătrați. Valoarea tuturor activelor, inclusiv terenuri și parcuri cu panouri solare de la Fundulea și Sărulești, are o valoare de 150 milioane euro.