Ce constructori ridică turnul de lângă Piaţa Matache

S Immo, prin intermediul firmei Dual Construct Invest ca beneficiar, a apelat pentru ridicarea clădirilor de birouri The Mark de lângă Piaţa Matache la mai multe firme care se ocupă cu structura, proiectarea sau instalaţiile. Le vom trece în revistă în cele ce urmează.

Pe partea de arhitectură s-a apelat la Chapman Taylor în timp ce proiectant arhitectură este Deco Architects Studio din Bucureşti.

Pentru structură, proiectant structură este Allied Engineers din Bucureşti iar consultant pe structură este EBC de pe Calea Rahovei.

Pe partea de instalaţii s-a apelat la proiectanţii de instalaţii Cojo din Sighişoara şi Instal Data Proiect din Cluj.

Coordonator de proiect este Sentient din Bucureşti (project cost manager).

Toate acestea sub umbrela antreprenorului general Strabag.

Investiţia

Dezvoltatorul S Immo a anunţat astăzi într-o conferinţă de presă, prin Friedrich Wachernig (foto mai jos), membru în directoratul companiei, că investiţia în clădirile de birouri The Mark este de 65 de milioane de euro cu tot cu preţul terenului.

friedrich-wachernig-s-immo

În prezent, la clădirile situate la intersecţia Calea Griviţei cu Bulevardul Uranus se lucrează la fundaţie.

Descriere proiect

The Mark are o suprafață construită totală de 43,000 mp și o suprafață închiriabilă totală de aproximativ 25.500 mp. Proiectul include două clădiri de birouri de clasă A+, adică un turn cu 14 etaje și o clădire-podium cu 6 etaje.

Tot acolo vor fi o parcare cu 345 locuri (300 în subteran și 45 la nivelul solului) precum și spații dedicate pentru biciclete și stații de încărcare a mașinilor electrice.

Lucrările de construire au început în iulie 2016 și vor fi gata în al doilea trimestru al anului 2018.