Sika România: A crescut interesul pentru produsele dedicate impermeabilizărilor

Reprezentanții companiei Sika România, care activează pe piața de producere de materiale chimice de construcții, susțin că în ultimii ani cumpărătorii din ţara noastră au arătat un interes tot mai ridicat pentru produsele dedicate impermeabilizărilor, înţelegând importanţa acestora şi mai ales necesitatea alegerii de soluţii de calitate ridicată.

„În ultimii 5 ani, soluţiile pentru impermeabilizări şi-au crescut notorietatea, în special în zona construcţiilor rezidenţiale, cererea pentru astfel de produse fiind din ce în ce mai mare. Cel mai des cumpărate sunt soluţiile pentru impermeabilizarea fundaţiilor, piscinelor, teraselor şi balcoanelor, dar şi cele utilizate la interior, pentru băi şi bucătării”, a declarat Mihai Florea, head of Waterproofing & Refurbishment Sika România. Pe segmentul rezidenţial, produsele pentru impermeabilizări ocupă locul doi în topul celor mai vândute soluţii de către Sika România, dupa gamele de sigilări şi lipiri.

Conform companiei, la acest rezultat a contribuit foarte mult creşterea gradului de educaţie al consumatorilor privind aceste produse. „Am constatat că românii sunt din ce în ce mai atenţi în alegerea produselor pentru impermeabilizări, apreciind calitatea şi avantajele soluţiilor performante, pentru care sunt dispuşi să aloce constant sume considerabile. Acest lucru se întâmplă mai ales în contextul în care s-a dovedit că reparaţiile cauzate de alegerea greşită a materialelor sau folosirea produselor de calitate inferioară ridică probleme pentru întreaga construcţie şi sunt foarte costisitoare”, a precizat Florea.

Sika România comercializează game de produse ce includ sisteme pentru impermeabilizarea fundaţiilor structurilor subterane, a structurilor de retenţie a apelor, sisteme de înaltă performanţă pentru etanşarea rosturilor în construcţii şi produse pentru impermeabilizarea teraselor, balcoanelor, băilor şi piscinelor.

Sika AG cu sediul în Baar, Elveţia, este o companie în domeniul materialelor chimice speciale, deservind industria construcţiilor şi industriile producătoare de componente auto, autobuze, camioane, trenuri, faţade, parcuri solare şi eoliene. În prezent, Sika numără subsidiare în 91 de ţări şi mai mult de 17.000 de angajaţi la nivel global. În 2015, compania a generat vânzări de 5,48 miliarde de franci elveţieni.

Sika România, subsidiară a concernului elveţian, a fost înfiinţată în 2002, iar incepând cu luna iunie 2008 a dat în folosinţă fabrica de aditivi de la Braşov. Sika a inaugurat în 2014 şi cea de-a doua fabrică din ţara noastră, la Căpuşu Mare, judeţul Cluj, unde produce atât mortare speciale, cât şi mortare folosite ca adezivi.