Immofinanz construieşte un parc de retail în Braşov şi îşi rebranduieşte toate mall-urile din România

Toate mall-urile deţinute de Immofinanz încep să fie rebranduite sub marca de retail „Vivo!”. Astfel, Polus Center Cluj va deveni Vivo! Cluj, Maritimo Shopping Center Constanța își va schimba numele în Vivo! Constanța, Pitești Mall va deveni Vivo! Pitești și Gold Plaza Baia Mare se va numi Vivo! Baia Mare.

Reprezentanţii grupului au declarat că încep în acest an şi construcţia unui un parc de retail sub brandul Stop Shop, finalizarea fiind estimată pentru anul 2018. Aceştia nu au oferit mai multe detalii despre acest proiect. Marele investitor imobiliar deţine însă un teren în Braşov, care iniţial a fost cumpărat în plin boom imobiliar de Immoeast. Este vorba despre terenul fostei fabrici de scule IUS SA iar suma vehiculată în anul 2007 a fost de 30 de milioane de euro, prin care au fost cumpărate atunci 90% din acţiunile companiei European Future Group Urban.

Stop Shop este de altfel brandul Immofinanz pentru parcurile de retail din Europa Centrală și de Est. Aceste unități sunt situate în zonele cu o acoperire de la 30.000 până la 150.000 de locuitori, având mereu un supermarket de dimensiuni mai mari întotdeauna în apropiere. Acest concept este potrivit pentru orașele mijlocii și mici, iar grupul țintă îl reprezintă cumpărătorii „smart”. Immofinanz operează în prezent o rețea de 58 de parcuri Stop Shop în șapte țări, cu o suprafață închiriabilă totală de peste 370.000 metri pătrați și o valoare contabilă de peste 520 milioane de euro.

dietmar-reindl_coo-immofinanz

Revenind la procesul de rebranding al mall-urilor din România, “în primă fază, investiţia în schimbarea identităţii vizuale a celor patru centre comerciale va fi de 710.000 de euro iar 1,1 milioane de euro vom investi în reamenajarea zonei de food din Polus Center Cluj”, a declarat Dietmar Reindl (foto mai sus), Chief Operating Officer al Immofinanz.

Vivo!

Reunirea formatelor de retail internaționale și a comercianților locali, precum și orientarea către ambianța Vivo! Are şi rolul de a transforma aceste centre în destinații ușor de recunoscut. Procesul de branding va presupune schimbarea completă a identității vizuale și modernizarea spațiilor interioare, precum zonele comune, zonele de food etc. Prima etapă include modificarea completă a identității vizuale a zonelor exterioare din cele patru centre comerciale și va fi gata deja în luna noiembrie 2016. Ulterior, vor urma modernizări ale zonelor interioare din toate centrele, inclusiv în zona de food court din Vivo! Cluj.

„Adoptarea brandului Vivo! reprezintă un pas natural pentru cele patru centre comerciale pe care le deținem în România, care s-au bucurat de o creștere constantă a ratei de ocupare și a traficului. Toate cele patru centre au înregistrat, de la an la an, creșteri procentuale de până la două cifre în ceea ce privește traficul”, a adăugat Sorin Vișoianu (foto mai jos), Country Manager Operations România la Immofinanz.

sorin-visoianu_immofinanz

Proprietățile de retail ale Immofinanz în România au o suprafață închiriabilă totală de 147.000 metri pătrați, echivalentul a 12,4% din portofoliul total de retail al companiei. Astfel, Immofinanz se situează printre primii cinci proprietari locali în ceea ce privește dimensiunea portofoliului. Centrele comerciale sunt în prezent închiriate în totalitate și au fost vizitate de peste 25 milioane de persoane în 2015.

Ce-a rămas din logistică

Chiar dacă grupul şi-a vândut anul trecut segmentul de logistică, ceva tot a rămas. Întrebat de revista Constructiv care e acum soarta fostului mall Armonia Arad, transformat într-un centru logistic şi dacă acesta e de vânzare, Sorin Vișoianu a răspuns: „Armonia Arad a trecut printr-un proces de reconversie din mall în centru logistic. Logistica nu mai face parte însă din nucleul afacerilor noastre pe plan local. Normal că, în perspectivă, dacă vor exista oportunităţi, nu este exclusă vânzarea acestui centru logistic. Oricum, la centru comercial nu se va mai întoarce”.

Să mai spunem că Immofinanz, cu ajutorul antreprenorului austriac PORR Construct, continuă lucrările şi la Metroffice în Pipera, ca parte de dezvoltare a unui master plan pe termen lung ce implică redesenarea întregii zone Iride Business Park. De altfel, PORR Construct este antreprenor general şi pentru proiectul Orhideea Towers de lângă staţia de metrou Grozăveşti.