Conlux Development: 20% dintre cumpărători investesc în apartamente pentru a le închiria

O pondere de 20% din cumpărătorii ansamblurilor rezidenţiale Premium North Lane şi Premium Regie îşi achiziţionează apartamentul cu scopul de a-l închiria, se arată într-un comunicat de presă al dezvoltatorului celor două ansambluri, Conlux Development. Conform dezvoltatorului imobiliar, nivelul redus al dobânzilor la depozitele bancare, care se apropie de zona negativă, dar şi o sporire a gradului de cultură financiară a românilor a făcut ca numărul bucureştenilor interesaţi să-şi investească economiile în imobiliare să crească puternic în ultimii doi ani.

Oficialii Conlux Development preved că numărul cumpărătorilor care achiziţionează apartamente în blocuri noi pentru a le închiria va creşte cu circa 30% în următorii 2-3 ani.”Dacă, până acum, zona preferată de clienţii care doresc să închirieze apartamentul cumpărat era în nordul Bucureştiului, datorită apropierii de zona marilor corporaţii, de aeroport şi de DN1, acum, ei sunt tot mai interesaţi de zona Grozăveşti-Regie. Pe lângă faptul că se află în zona renumită dintotdeauna ca fiind una studenţească, pe lângă beneficii legate de apropierea de centrul Bucureştiului, aici va fi construit un complex de clădiri de birouri imens, ceea ce va şi creşte preţurile în zonă”, a spus Marius Nicola, director general al Conlux Development.

Preţul de închiriere în zona de nord a Bucureştiului se situează în prezent în jurul valorii de 10 euro pe metru pătrat în cazul unui apartament mobilat şi utilat, de la circa 8 euro pe metrul pătrat în urmă cu doi ani, potrivit datelor Premium.

Conlux estimează că preţurile de închiriere în zonă vor creşte în continuare, pe fondul creşterii cererii, a apetitului populaţiei pentru investiţii imobiliare, dar şi ca reacţie a avansului construcţiilor noi în exteriorul Capitalei, dezvoltatorii depărtându-se din ce în ce mai mult de punctele de interes, pe măsură ce terenurile devin din ce în ce mai puţin disponibile.

În zona Grozăveşti-Regie, preţul de închiriere al unui apartament mobilat dintr-un bloc nou este de circa 8 euro pe metrul pătrat, preţul fiind unul redus şi în cazul achiziţiei, comparativ cu zona de nord a Capitalei. Avantajul este faptul că, în următorii doi ani, cererea de apartamente în zonă va creşte vertiginos preţul chiriilor, acestea urmând să ajungă la un nivel de 12-15 euro pe metru pătrat. „Datele sunt certe. În prezent, zona Grozăveşti-Regie este una dintre cele mai profitabile pentru investiţii pe termen lung. Mari companii internaţionale au anunţat că vor dezvolta proiecte aici, deci, preţurile vor exploda în următorii doi ani”, a spus Nicola.