Se caută constructor pentru Sala polivalentă din Constanța

Autoritățile din Constanța au lansat în Sistemul Electronic de Achiziții anunțul de lansare a licitației pentru desemnarea constructorului Sălii Polivalente din oraș. Valoarea totală a proiectului este de aproape 62 de milioane de lei. Din această sumă, circa 59,5 milioane de lei sunt alocați pentru investiția de bază, în timp ce aproximativ 470.000 de lei sunt destinați organizării de șantier, 1,8 milioane – pentru proiectare și asistență tehnică, ceea ce implică studii de teren și de amplasament, precum și avizele și autorizațiile necesare. De asemenea, 150.000 de lei sunt destinați cheltuielilor pentru utilitățile necesare obiectivului, scrie www.telegrafonline.ro.

Sala Polivalentă, ce va fi amplasată în zona Badea Cârțan, va avea 5.000 de locuri și va fi omologată pentru multiple discipline individuale, dar și pentru sporturi de echipă. Regimul de înălţime va fi D+P+1E, iar imobilul va avea o suprafaţă totală de 60.185 mp şi una construită de 7.400 mp. Municipalitatea îşi propune să amenajeze spaţii verzi pe 8.700 mp şi locuri de parcare pentru 620 de autoturisme şi nouă autocare. Prin construirea acestei săli de sport polivalente, Constanța va putea găzdui competiții internaționale importante de handbal, volei sau baschet.

Conform anunțului, durata contractului va fi de șapte ani și trei luni, însă lucrările propriu-zise trebuie să dureze maximum doi ani. Alte trei luni sunt dedicate fazei de proiectare (studii de teren, studii aerodinamice și altele), iar restul de cinci ani reprezintă perioada de garanție a lucrărilor. Data-limită de depunere a ofertelor este 9 ianuarie. Dacă procedura nu va fi contestată, lucrările vor începe la scurt timp după această dată.