Immofinanz îşi modernizează clădirile office

Cinci dintre clădirile de birouri ale Immofinanz vor fi modernizate sub conceptul myhive. Acestea sunt: S-Park, Iride 20, Metroffice, Victoria Park şi Iride 19.

Pe de altă parte, întrebat de revista Constructiv despre stadiul proiectului parcului de retail din Braşov, Country Managerul Sorin Vișoianu a răspuns: “Procesul de obţinere a autorizaţiei de construcţie este în derulare”. Parcul comercial Stop Shop din Braşov o să se construiască pe terenul fostei fabrici de scule IUS SA iar finalizarea este estimată pentru anul 2018.

Revenind la conceptul myhive, acesta presupune, printre multe alte aspecte, şi facilități precum: săli de conferință, zone de relaxare, spații pentru evenimente, accesibilitate pentru persoanele cu dizabilități, parcări pentru biciclete, vestiare cu duşuri, internet WI-FI de mare viteză, locuri de parcare pentru alimentarea maşinilor electrice,  pază în regim non-stop, personal disponibil la fața locului. Modul cum va fi implementat acest concept poate diferi însă de la clădire la clădire.

Immofinanz borna pt masini electrice

„Pentru clădirile de birouri S-Park, investiţia este de 1,25 milioane de euro, pentru modernizarea interioară. După ce vom amenaja şi exteriorul, investiţia cumulată va fi de 1,8 milioane de euro”, a declarat Sorin Vişoianu.

Anul trecut, tot la modernizări au fost incluse şi mall-urile investitorului. Astfel, toate mall-urile deţinute de Immofinanz au fost rebranduite sub marca de retail „Vivo!”. Astfel, Polus Center Cluj a devenit Vivo! Cluj, Maritimo Shopping Center Constanța – Vivo! Constanța, Pitești Mall – Vivo! Pitești și Gold Plaza Baia Mare – Vivo! Baia Mare.

În România, Immofinanz se numără printre cei mai importanți proprietari de spații de birouri, cu un portofoliu ce include opt proprietăți finalizate, cu o suprafață închiriabilă totală de aproximativ 190.000 mp, și noul complex Metroffice din Pipera, al cărui primă clădire acoperă o suprafață de 20.000 mp.

Immofinanz pe scurt

Immofinanz este o companie imobiliară comercială care își concentrează activitatea pe segmentele de retail și birouri în opt pieţe principale din Europa: Austria, Germania, Cehia, Slovacia, Ungaria, România, Polonia şi Moscova. Principala activitate a Immofinanz include managementul și dezvoltarea de proprietăți. Mărcile STOP SHOP (retail), VIVO! (retail) și myhive (office) reprezintă puncte centrale pentru aceste activități. Compania deține un portofoliu imobiliar de aproximativ 5,2 miliarde de euro, ce cuprinde peste 350 de proprietăți. Immofinanz este listată la bursele de valori din Viena (fiind inclusă în indicele ATX – Austrian Traded Index) și din Varșovia.