S-au finalizat lucrările la prima clădire din cadrul Openville Timișoara

Iulius Mall Timișoara a anunțat că prima din cele șapte clădiri de birouri din ansamblul Openville Timișoara, United Business Center 2 (UBC 2), a fost finalizată şi închiriată integral. Construcția are 12 niveluri, o suprafaţă de 18.000 mp, se arată într-un comunicat de presă.

„Experienţa companiei Iulius în dezvoltarea de spaţii de birouri clasa A a făcut ca această clădire să fie construită şi închiriată integral într-un timp record. UBC 2 a fost proiectată pentru a răspunde exigenţelor partenerilor noştri şi suntem onoraţi că mari companii din domenii precum IT şi automotive au ales această clădire pentru consolidarea operaţiunilor. Datorită localizării centrale, beneficiilor pe care le au angajaţii în ansamblul multifuncţional, dotărilor tehnice de ultimă generaţie şi soluţiilor sustenabile implementate, UBC 2 reprezintă cea mai modernă şi eficientă clădire de birouri din Timişoara”, a declarat Iulian Dascălu, preşedintele companiei Iulius.

UBC 2 este dotată cu sisteme, aparatură şi echipamente cu un consum redus de energie. Printre soluţiile verzi implementate se numără: grad sporit de lumină naturală, reglarea automată a intensităţii luminii din interior, sistem inteligent de automatizare a instalaţiilor electrice, sisteme de ventilaţie de ultimă generaţie, care vor asigura o temperatură constantă şi un volum optim de aer proaspăt, faţade cu sticlă specială, care oferă protecţie termică şi solară, suporturi pentru parcarea bicicletei, duşuri şi vestiare pentru cei care vin la birou cu acest mijloc de transport.

Pentru economisirea resurselor şi optimizarea funcţionării, imobilele office vor beneficia de cea mai avansată tehnologie germană în domeniul managementului inteligent al clădirilor, care va permite centralizarea tuturor sistemelor de monitorizare şi control ale clădirilor din ansamblul Openville pe o singură platformă.

Conform companiei, în prezent se lucrează la cea de-a doua clădire de birouri din cadrul Openville, tot cu 12 niveluri şi o suprafaţă închiriabilă de 13.000 mp. Pentru aceasta, societatea a semnat un parteneriat cu furnizorul internaţional de servicii IT Atos, pentru închirierea a 6.000 mp.

Ansamblul multifuncțional Openville, investiție în valoare de peste 220 milioane de euro, reprezintă primul proiect de tip mixed-use din vestul țării. Noul pol de dezvoltare urbanistică va integra Iulius Mall Timișoara și va include șapte imobile de birouri clasa A, peste 100 de noi branduri, 20 de restaurante, cafenele tematice, cel mai mare parc suspendat din România (55.000 mp), 15 săli de cinema multiplex, locuri de joacă pentru copii, fresh market și patru săli de evenimente.