Hotelul Gloria din Suceava va demolat și în locul acestuia va fi ridicat un complex rezidențial

Hotelul și restauranul Gloria din centrul municipiului Suceava vor fi demolate iar în locul acestora va apărea un complex rezidențial cu birouri și apartamente de lux, conform www.newsme.ro. Demolarea complxului trebuie finalizată până la data de 26 aprilie 2017. Beneficiarul lucrărilor este Niva Development SRL, firmă creată în urma unei asocieri între companiile Betty Ice Suceava şi Calcarul SA Pojorâta, noii proprietari ai restaurantului şi hotelului Gloria.

Nicolae Troaşe, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Suceava, a precizat că în momentul de faţă se aşteaptă soluţia tehnică şi proiectul din partea unui birou de arhitectură. El a explicat că în locul hotelului şi restaurantului Gloria vor fi construite cel mai probabil două clădiri, care vor avea parcări subterane pe cel puţin două niveluri, dar şi spaţii verzi.

Regia Autonomă – Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat a vândut complexul Gloria în luna iulie a anului trecut, cumpărătorul fiind o asociere formată din două firme conduse de oamenii de afaceri Nicolae Troaşe şi Vasile Armenean, Calcarul SA Pojorâta, respectiv SC Betty Ice Suceava. Complexul hotelier Gloria a fost ultima proprietate din judeţul Suceava a Regiei Autonome – Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat.

Calcarul Pojorâta şi Betty Ice Suceava au cumpărat hotelul şi restaurantul Gloria cu suma de 2,4 milioane de euro, inclusiv TVA.