Stadionul din Târgu Jiu va fi gata în luna iunie

Lucrările la noul stadion municipal din Târgu-Jiu vor fi gata până în luna iunie a acestui an, scrie www.igj.ro. Investiția totală se ridică la 20 de milioane de euro

Peste două luni să vor face teste la alimentarea cu energie electrică, apă, canalizare şi gaze. În perioada aprilie-mai vor avea loc primele probe la utilităţile noului stadion pentru a vedea dacă există eventuale probleme, urmând ca în luna iunie să aibă loc prima recepţie a respectivului complex. „Stadionul Municipal intră în aprilie-mai în primele probe la utilităţi, urmând ca în luna iunie să vorbim de o primă recepţie sau o punere în funcţiune a întregului complex. (…) Primăria Târgu-Jiu va cheltui 1,3 milioane pentru asigurarea utilităţilor, dar şi pentru o dublă alimentare cu energie electrică, din două surse diferite pentru nocturnă. Fondurile necesare au fost atrase de la Guvernul României, prin Compania Naţională de Investiţii, fiind foarte greu să susţii lucrări de asemenea anvergură doar din bugetul municipiului”, a declarat Marius Ionescu, directorul tehnic al Primăriei Târgu Jiu, citat de publicația amintită.

Noul stadion din municipiul Târgu-Jiu va avea aproximativ 15.000 de locuri, dar și un hotel modern cu 40 de camere. De asemenea, va fi construită o parcare subterană de circa 300 de locuri care va ajuta la fluidizarea traficului rutier în zona Primăriei Târgu-Jiu.