Stadionul Dan Paltinișanu din Timișoara va fi demolat și înlocuit cu o arenă de 31.000 de locuri

Stadionul ”Dan Păltinișanu” din Timișoara, ridicat în 1963, va fi demolat iar în locul acestuia urmează să fie construită o nouă arenă de 31.000 de locuri, conform intențiilor autoritățolor locale.

„În ceea ce privește stadionul se merge pe varianta cu aproximativ 31.000 locuri, este modelul de la Craiova, un model foarte interesant. Chiar va fi o investiție extraordinară în județul Timiș, pe actuala locație a stadionului Dan Păltinișanu, se va demola Dan Păltinișanu și se va face stadion nou. Realizarea unei astfel de investiții presupune un complex cu centre multifuncționale, locație pentru cazare, un minihotel, spații comerciale, restaurant și tot ce presupune un astfel de proiect. În ceea ce privește bazinele de înot, am avut discuții cu primarii de orașe și vrem să mergem pe un model pe care-l are Compania Națională de Investiții. Primăriile să pună teren la dispoziție, iar acestea să-și asume gestionarea unor astfel de investiții. Este o investiție a CJ Timiș, care vine în sprijinul localităților din județ”, a declarat președintele Consiliului Județean, Călin Dobra.

Sala de sport polivalentă cu 16.000 de locuri ar urma să fie amplasată pe Calea Girocului, înaiinte de unitatea militară, la centrul de situații de urgență al consiliului județean.
Investiții sunt multianuale și vor fi făcute, cel mai probabil, până în 2021 – anul când Timișoara va deveni Capitală Culturală Europeană.

”Am alocat 225.000 de lei pentru documentația în vederea realizării unui stadion nou cu 31.000 de locuri, pe modelul celui din Craiova. Construcția presupune un adevărat complex, cu centre multifuncționale de conferințe, un minihotel, spații comerciale, restaurante și multe altele. Practic se va face rașchetarea actualului stadion și construirea unui complex sportiv”, a mai spus Dobra, pentru Opinia Transilvaniei

”Am discutat cu domnul primar Nicolae Robu, i-am prezentat proiectele Consiliului Județean Timiș și sunt convins că vom pune cu toții umărul la realizarea proiectelor”, a mai spus președintele Consiliului Județean Timiș.