Pipera – O alternativă rezidențială la Barbu Văcărescu

Creșterea fulminantă a polului de birouri Floreasca/Barbu-Văcărescu/Pipera a adus clientelă și pe nișa rezidențială, ofertele de apartamente noi din această zonă tranzacționându-se cu prețuri între 1.300-1.500 EUR/mp construit + TVA, se arată într-un comunicat al consultantului imobiliar Palace Estate.

Majoritatea corporatiștilor care lucrează aici au un venit net mediu de 1.000 EUR/lună și nu își pot permite apartamente de trei camere la 200.000 EUR, atât cât este acum prețul mediu cu TVA inclusă al unui apartament cu două dormitoareși un loc de parcare subteran. Odată cu finalizarea lucrărilor de infrastructură din zona Pipera, proiectele rezidențiale de aici au devenit o alternativă pentru cele din Barbu Văcărescu, apartamentele noi tranzacționându-se cu prețuri între 950-1.100 EUR/mp construit + TVA, în Pipera.

În ultimii doi ani, schimbările din zona Pipera au fost vizibile: a fost inaugurat Pipera Plaza, un strip mall ancorat de Lidl și ocupat de chiriași precum Starbucks, Takko, Pepco, dm, sau Deichman, în timp ce anul trecut au fost finalizate o parte din lucrările de lărgire și modernizare a bulevardului Pipera. Datorită prețurilor mai bune la terenuri, aici se construiesc proiecte de apartamente cu suprafețe mai largi, ale căror prețuri per unitate sunt cu 25 până la 35% mai mici, față de cele din Barbu Văcărescu.

Untitled

Oficialii Palace Estate se așteaptă ca zona Pipera să se dezvolte cu proiecte rezidențiale adresate angajaților multinaționalelor din polul Floreasca/Barbu-Văcărescu/Pipera, cu venituri per familie ce nu depășesc 2.000 EUR/lună. Aceștia vin din zone precum Militari, Drumul Taberei, Titan sau Berceni și caută cu precădere unități cu două sau trei domitoare. Apartamentele mai mici (garsoniere & 2 camere) sunt ținta micilor investitori, care le cumpără pentru închiriere și obținerea de venituri pe termen lung. În condițiile intrării în vigoare a legii care elimină TVA-ul pentru locuințele cu prețuri sub 450.000 RON (100.000 EUR), estimăm o creștere suplimentară a cererii.

Din punct de vedere rezidențial, zona Barbu Văcărescu rămâne o opțiune pentru proiecte premium, ce pot targeta middle managementul multinaționalelor și micii antreprenori, cu venituri lunare per familie între 3.000 – 4.000 EUR. Pentru ei zona în care locuiesc reprezintă o confirmare a statului social, iar apropierea față de locul de muncă le oferă un confort sporit.