Concurența a aprobat preluarea mall-urilor Grupului Iulius de către Atterbury

Consiliul Concurenţei a autorizat asocierea dintre Iulius Holding SRL şi Atterbury Romania BV, tranzacţie prin care vor controla împreună atât filiale existente ale Iulius Holding SRL, respectiv Iulius Group SRL, Iulius Mall Cluj SRL, Iulius Mall Timişoara SRL, Iulius Mall Suceava SRL, United Business Centre Cluj One SRL, United Business Center 1 Timişoara SRL, United Business Center 2 Timişoara SRL, United Business Center 3 Timişoara SRL, Iulius Trust SRL şi Attrius Developments SRL, cât şi unele companii ce vor fi înfiinţate ulterior.

Autoritatea de concurenţă a evaluat operaţiunea de concentrare economică din punct de vedere al compatibilităţii acesteia cu un mediu concurenţial normal, respectiv al posibilelor efecte anticoncurenţiale, în conformitate cu Regulamentul privind concentrările economice.

Analiza Consiliului Concurenţei a condus la concluzia că operaţiunea de concentrare economică nu ridică obstacole semnificative în calea concurenței efective pe piaţa națională sau pe o parte a acesteia.

Atterbury Romania BV, deţinută în totalitate de către Atterbury Europe, este o societate înfiinţată la sfârşitul anului trecut, exclusiv pentru realizarea acestei tranzacţii.Prin urmare, compania nu desfăşoară niciun fel de activitate şi nu generează venituri. Aceasta este o filială deţinută în totalitate de către Atterbury Europe.

Atterbury Europe a fost înfiinţată în anul 2014 şi se concentrează pe investiţiile în centre comerciale şi în oportunităţi de dezvoltare în retail în Europa, în special în zona de dezvoltare a Europei de Est. Activitaţile principale ale Atterbury Europe sunt: deţinerea şi gestionarea de proprietăţi imobiliare, de dezvoltare şi investiţii de grup, în mod direct şi indirect; dezvoltarea proprietăţilor efectuată de către partenerii de grup sau de dezvoltare; şi gestionarea de active.

Atterbury Europe este deţinută în comun de Atterbury Onroerend Goedhoudster Cooperatief UA, cooperativă olandeză formată dintr-un consorţiu internaţional de investitori şi Hemisphere International BV, filială deţinută în totalitate de către Steinhoff International Holdings. Nici Atterbury Europe şi niciun membru al Atterbury Onroerend Goedhoudster Cooperatief UA nu deţin filiale şi nu desfăşoară activităţi în România.

Iulius Holding SRL este societatea-mamă a Grupului Iulius, deţinut în totalitate de către dl. Iulian Adrian Dascălu. Domeniul principal de activitate al Iulius Holding SRL şi al filialelor acestuia implicate în operaţiunea de concentrare economică constă în închirierea şi sub-închirierea bunurilor imobiliare proprii sau închiriate.

Grupul Iulius este un dezvoltator şi operator de centre comerciale în România. Portofoliul Grupului totalizează o zona comercială de peste 250.000 mp, iar ansamblul urban Iaşi şi un număr de patru mall-uri sub brandul Iulius în Iaşi, Timişoara, Cluj şi Suceava, reprezintă principalele proiecte ale grupului.