Omul de afaceri Bogdan Pițigoi construiește o hală industrială pentru Lear

Omul de afaceri Bogdan Piţigoi va construi la Lețcani, Iași, o nouă hală de 6.200 de metri pătraţi pe care o va închiria firmei americane Lear, care produce huse pentru scaune auto, scrie www.ziaruldeiasi.ro. Fabrica actuală are în prezent peste 1.500 de angajaţi.

Lucrările au început iar investiţia promite crearea a zeci de locuri noi de muncă în judeţ. „Lear construieşte o hală de 6.200 metri pătraţi şi cu siguranţă se vor crea multe locuri de muncă, încă nu ştiu câte. Cert este că lucrările se vor termina în toamnă iar investiţia este de 3,5 milioane de euro, fără TVA. Ne bucurăm foarte mult că există investitori care crează locuri de muncă în zona noastră şi care aduc un plus de valaore în judeţul Iaşi”, a declarat Piţigoi, cel care a închiriat halele companiei americane.

Americanii de la Lear Corporation mai deţin la la Piteşti şi Câmpulung unităţi care se ocupă cu producţia de sisteme electrice pentru autovehicule. Alegerea Iaşiului de către compania americană are la bază faptul că oraşul este un centru important pentru industria textilă din România. Fabrica furnizează tapiţerie pentru scaune auto, cea mai mare parte a producţiei fiind exportată. De altfel, Gideon Jewel, preşedinte al diviziei Lear de scaune auto pentru Europa şi Africa a declarat în repetate rânduri faptul că Lear se află în plin proces de expansiune.

Situată la numai 9 km de centrul oraşului Iaşi, Lear are peste 1500 de angajaţi, majoritatea din mediul rural. Pentru aceştia există curse speciale, compania luându-i pe angajaţi direct de acasă. În prezent, la numărul de angajaţi, compania se află pe locul secund al podiumului după Delphi (peste 2000 de angajaţi la finele anului trecut) şi în faţa Antibiotice (peste 1450 angajaţi).