Dimex 2000 Company ridică un hotel de cinci etaje la Colibița

Compania SC Dimex 2000 Company SRL din Bistrița-Năsăud vrea să construiască în stațiunea de interes local Colibiţa pe 7.054 m2 un hotel cu regimul de înălțime 3S + P + 5E, conform unor documente depuse la Agenţia de Protecţie a Mediului Bistriţa-Năsăud. Suprafaţa construită va fi de 1.288 de metri pătraţi, restul fiind pavaje, parcări, spaţii verzi, scrie www.timponline.ro.

Hotelul va avea 50 camere (în total 100 de locuri), 28 de locuri de parcare, sală de conferințe, restaurant cu 130 locuri la mese, centru SPA cu o capacitate maximă de 100 de persoane, cu piscină, jacuzzi, saună uscată și umedă, o sală de fitness și dotările gospodărești necesare.

Guvernul României a aprobat în ședința de joi 16 februarie un proiect de hotărâre pentru ”atestarea unor localități sau părți din localități ca staţiuni turistice de interes naţional sau local și de modificare a Hotărârii Guvernului nr. 852/2008 pentru aprobarea normelor şi criteriilor de atestare a staţiunilor turistice”. Două localități, Borsec și Sucevița, au primit statut de stațiune turistică de interes național, în timp ce alte zece, printre care și Colibița, au fost atestate ca stațiuni turistice de interes local (Colibița, Baia de Fier, Boghiș, Moisei, Negrești Oaș, Pojorâta, Sângeorgiu de Mureș, Băile Banffy, Băile Ocna Dej, Moinești-Băi).

Localitatea Colibița, județul Bistrița-Năsăud, se bucură de o amplasare pitorească: pe Valea Bistriței, ȋntre doi munți – Bârgău și Călimani. Satul aparține de una dintre bârgaiele județului – Bistrița Bârgăului, amplasată ȋn zona din dreapta Prundului Bârgăului.