Licitație. 16 companii se luptă să construiască două blocuri în cartierul Grădinari, Iași

Cinci ofertanți, printre care și trei asocieri de firme și-au arătat până în acest momement interesul pentru licitația organizată de Primăria Iași pentru construirea a două blocuri de locuinţe în zona Grădinari. Valoarea estimată a lucră­rilor este de 11,3 milioane lei, fiind prevăzute 36 de apartamente. Pro­cedura lansată de municipalitate are în vedere atât proiectarea, cât şi execuţia lucrărilor, scrie www.ziaruldeiasi.ro.

În total, în procedură sunt implicate nu mai puţin de 16 firme, conform informaţiilor disponibile în Sistemul Electronic de Achziiţii Publice (SEAP). Ofertanţii sunt asocierile Conest (Iaşi) – Sam Ideas (Iaşi) cu trei subcontractanţi – Otis Grup, Refconsteel şi PFA Bălan Marius Costel; Construcciones Deco (Barcelona) – Tehnoconsult Proiect SRL (Constanţa); Construcţii UNU SA (Iaşi) cu subcontractant Promax SRL (Iaşi); Elitconstruct SRL (Vaslui) – Artehnis SRL (Iaşi) – Opal Construct SRL (Constanţa) cu subcontractantul Proelectro – TRM SRL (Vaslui) şi IASICON cu subcontractanţii Medos Construct SRL (Iaşi) şi Elmond Com SRL (Iaşi). Primăria va anunţa câştigătorul procedurii cel mai devreme la începutul lunii septembrie, se arată în sursa citată.

Termenul pentru finalizarea celor patru tronsoane de bloc, cu 36 de apartamente, este de 30 de luni de la data semnării contractului şi emiterii ordinului de începere a lucră­rilor. Cele două blocuri reprezintă prima etapă a unui proiect mai amplu lansat de către Primărie şi care constă în construirea a 16 tronsoane de bloc cu 288 de apartamente. Dintre acestea, jumătate vor fi cu o cameră, 112 cu două camere, iar alte 32 de locuinţe cu trei camere. Fiecare bloc va avea trei etaje şi mansardă. În prima etapă a proiectului vor fi amenajate 79 de locuri de parcare, urmând ca numărul lor să crească la 318 după finalizarea tuturor celor 16 tronsoane de bloc. Potrivit documentaţiei tehnice, valoarea totală a investiţiei este estimată la peste 66 milioane lei. Primăria vrea să finanţeze etapizat proiectul, pe parcursul mai multor ani, cu fonduri de la bugetul local, mai scrie www.ziaruldeiasi.ro.