România asigură 21,4% din portofoliul total al austriecilor de la Immofinanz

Compania austriacă Immofinanz, unul dintre cei mai importanți jucători pe piața imobiliară din România, a raportat pentru primul semestru din acest an venituri din chirii în valoare de 24,6 milioane de euro, ceea ce reprezintă 21,4% din veniturile din închirierile totale la nivel de grup.

Proprietățile Immofinanz din România reprezintă 20,7% din portofoliul total al companiei, fără activele din Rusia.

„Cele 72 de proprietăți (18 investiții finalizate, 3 proiecte în dezvoltare, 7 proiecte imobiliare adiționale [apartamente destinate vânzării după finalizare] și 44 de proiecte în analiză) au o valoare de 841,0 milioane de euro”, arată raportul Immofinanz. CITEȘTE ȘI ANALIZĂ Piața rezidențială a clădirilor cu „bulină” este în creștere. Investitorii caută locuințe centrale pentru a le închiria în regim hotelier, dar oferă un preț limitat Rata de ocupare a portofoliului din România a ramas stabilă, până la 95,8%. Piețele principale unde grupul derulează afaceri sunt Austria, Germania, Cehia, Slovacia, Ungaria, România și Polonia.

Din grupul dezvoltatorului austriac Immofinanz fac parte companii active, în România, în domeniul închirierii de imobile cu destinație birouri: Bucharest Corporate Center (BCC) SRL, Cora GS SRL, Capri Trade SRL, Global Trust SRL, S-Park Offices SRL, Italian-Romanian Industrial Development Enterprise – IRIDE SA, Immoeast Băneasa Airport Tower SRL și Băneasa 6981 SRL.