Rohde & Schwarz Topex închiriază 8.000 mp în myHive Iride | nineteen

Immofinanz, unul dintre cei mai importanți trei jucători de pe piața imobiliară românească, anunță semnarea contractului de închiriere cu Rohde&Schwarz Topex pentru noul sediu al companiei. Specializată în proiectarea si furnizarea de echipamente de telecomunicații, compania a închiriat 8.000 mp în myhive IRIDE | nineteen, noul spaţiu urmând să găzduiască atât zona de Producție  si Integrare Sisteme amplasata la parter si la primul etaj, cât și birourile, la etajele al doilea și al treilea. Tranzacția a fost intermediată de Crosspoint Real Estate.

 

Situată în nordul Bucureștiului, pe strada Dimitrie Pompeiu, clădirea de birouri myhive IRIDE | nineteen face parte din IRIDE, parcul de afaceri ce aparține Immofinanz. Imobilul se află în prezent într-un proces major de modernizare, având drept scop adaptarea acestuia la nevoile actuale ale chiriaşilor, pornind de la sustenabilitate până la asigurarea diverselor facilități și servicii.

 

Rohde&Schwarz Topex a mizat pe flexibilitatea noului spaţiu de birouri, având în vedere că zona de producție a impus anumite cerinţe tehnice, precum un spaţiu mare, deschis, situat la parterul clădirii, acces separat sau un ascensor special pentru materiale. Începând cu primăvara anului 2020, Rohde&Schwarz Topex va ocupa o secţiune completă a clădirii, consolidând astfel sediul companiei prin aducerea sub acelaşi acoperis a ariei de Producţie şi Integrare a Sistemelor de Comunicatii, precum si a Departamentelor de Cercetare Dezvoltare si a zonei de birouri.

 

Tranzacția a fost finalizată cu succes de Florina Grosu, Senior Account Manager în cadrul departamentului de birouri al Crosspoint Real Estate, având peste 20 de ani de experiență în domeniul vânzărilor și al relațiilor corporative. Complexitatea întregului proces de relocare și consolidare a fost una dintre cele mai interesante provocări pentru Crosspoint Real Estate. Alegerea soluției optime pentru Rohde&Schwarz Topex a necesitat o înțelegere în detaliu a fluxului operațional și a subdiviziunilor fiecărei activități, iar selecția locației a venit de la îndeplinirea simultană a unui cumul de cerințe speciale, de la cele de ordin tehnic până la amplasarea în zona de nord a capitalei, cât mai aproape de aeroport. În ceea ce privește activitatea de închiriere în primul semestru al anului 2019, industria IT&C continuă să fie cea mai activă, reprezentând 42% din total, urmată de sectorul financiar, cu 15%. Numărul semnificativ de noi livrări pe piața de birouri se reflectă în faptul că 36% din contractele de închiriere din primul semestru 2019 au fost relocări. Pe măsură ce chiriașii caută cele mai noi și mai bune spații, proprietarii clădirilor existente își  adaptează proprietățile pentru a ține pasul cu piața din ce în ce mai dinamică, iar Immofinanz este cel mai bun exemplu în acest sens.

 

“Ritmul sustinut de dezvoltare din ultimii ani, precum si perspectivele de crestere din anii urmatori, ne-au permis sa consolidam viitoarea activitate operationala a companiei intr-un singur spatiu, ce asigura suprafete generoase pentru toate departamentele firmei. Vom amenaja o zona de Productie dotata cu echipamente de inalta tehnologie, iar in spatiul dedicat pentru Integrare Sisteme, clientii nostri vor putea testa proiectele viitoare. Toate departamentele firmei vor beneficia de un ambient prietenos de lucru si trebuie sa mentionez ca am fost placut impresionat atat de profesionalismul  agentiei Crosspoint, in perioada de cercetare a pietei, cat si de deschiderea Immofinanz in vedera satisfacerii tuturor cerintelor noastre – declara  Gabriel Ionescu – CEO Rohde&Schwarz Topex”

 

„Este întotdeauna important pentru noi să răspundem solicitărilor chiriașilor noștri, în special atunci când acestea sunt de ordin tehnic. Face parte din strategia noastră să fim permanent conectaţi la tendințele pieței și să ne adaptăm oferta la nevoile aflate în continuă schimbare ale consumatorilor, obiectivul nostru principal fiind să asigurăm bunăstarea chiriașilor noștri.

Cu Rohde&Schwarz Topex, momentul a fost ideal, deoarece clădirea noastră de birouri se află în curs de renovare, oferindu-ne astfel posibilitatea de a răspunde pozitiv tuturor solicitărilor de ordin tehnic și de a le integra sub conceptul nostru inovator de clădiri de birouri: myhive„, declară Fulga Dinu, Country Manager Operations Romania, Immofinanz.