Freyrom și Proncons Group construiesc podul Centenarului de la Oradea

Podul Centenarului, care va înlocui actuala pasarelă de la fostul Centru de Calcul din Oradea, va fi construit de o asociere din care fac parte firmele Freyrom şi Proncons Group, cele care au ridicat în urmă cu doi ani şi pasajul peste şoseaua de centură din dreptul străzii Nojoridului, scrie Bihoreanul.

Asocierea, din care mai fac parte firmele Aquacons şi Electro Excel Green Consulting, va demola actuala pasarelă și va proiecta şi construi noul pod pentru 9,6 milioane lei, faţă de costul de 13 milioane lei estimat de Primărie.

Durata de execuţie a lucrărilor va fi de 16 luni, din care două luni au fost alocate pentru realizarea documentaţiei şi obţinerea avizelor, iar 14 luni pentru efectuarea lucrărilor. Noua construcţie va fi susţinută de două arce metalice sprijinite pe maluri, fără picior de susţinere în apă. Construcţia, cu câte o bandă pe sens, va avea o lungime de 84,7 metri şi o lăţime de 18,6 metri.

Trotuarele, construite în consolă în exteriorul arcelor de susţinere, vor avea o lăţime de 3 metri, care include şi câte o pistă pentru biciclişti.

La licitaţia pentru construirea podului Centenarului s-au mai înscris şi aţi patru ofertanţi: asocierea Dacia Faber, Pod Proiect; asocierea Implemia Baugesellschaft – Viaponte Rom; asocierea Prodial, Drumex, Metabet, Ritmoteh, Drumuri Orăşeneşti şi asocierea Trameco, Vega 93 şi Via Design, conform sursei citate.