Elis Pavaje începe producția în cea de-a treia fabrică, din nordul Moldovei

Elis Pavaje demarează producția la Secuienii Noi, judeţul Neamț, în cea mai modernă fabrică de pavele şi alte produse din beton vibropresat din grup, la finalul unei investiţii de peste 10 milioane euro. Scopul investiţiei este de a răspunde solicitărilor în creştere de prefabricate din beton (pavele, borduri, rigole, bolţari, elemente de canalizare) şi de a optimiza costurile logistice pe zona Moldovei.

“Am crescut în 25 de ani de la o producţie de 6 mp/zi la aproape 10 000 mp/zi, iar în ultimii ani cererea depăşea în mod constant capacităţile noastre de producţie. Am crescut vânzările an de an, prin optimizarea proceselor de producţie şi prin investiţii în liniile de producţie existente, însă există o limita pe care nu o mai poţi depăşi, fără să asiguri capacitate suplimentară. Astfel încât s-a impus deschiderea unei noi unităţi de producţie, că un pas necesar în dezvoltarea companiei.” a declarat Emil Goța, director general Elis Pavaje.

Utilajul de producţie, de ultima generaţie, achiziţionat pentru fabrica de la Secuienii Noi este livrat de un furnizor german, lider în producţia de echipamente de producţie prefabricate de beton. Linia automatizată integral are o capacitate de producţie totală de 5000 mp/zi şi dispune de un sistem de monitorizare şi control permanent a calităţii prefabricatelor. Aici se vor produce pavele premium şi standard, borduri, bolţari, rigole. De asemenea, s-au făcut investiţii într-un utilaj ce va produce elemente de canalizare. Hala de producţie, clădirea de birouri şi spaţiile logistice se întind pe o suprafaţă totală de 50.000 mp. Fabrica asigură 40 de locuri de muncă, ocupate aproape integral.

“Unul din obiectivele urmărite prin deschiderea acestei fabrici este impulsionarea vânzărilor pe zona Moldovei, prin asigurarea proximităţii produselor şi asigurarea unor servicii de calitate pentru partenerii şi beneficiarii din zona. Cu toate că avem o uşoară întârziere faţă de termenul anuntat initial, reuşim să deschidem fabrica într-un moment de vârf de cerere: s-a dat startul într-un final la proiectele realizate din fonduri publice, de asemenea înregistrăm creşteri semnificative pe sectorul de proiecte rezidenţiale”, adaugă directorul general al Elis Pavaje.

Investiţia a fost susţinută din resurse proprii şi un credit contractat de la BCR, iar termenul de amortizare a investiţiei este de 10 ani.