Kaufland ridică un magazin în Suceava după noul concept al companiei, de open mall

Retailerul Kaufland va ridica un magazin în cartierul sucevean Burdujeni pe un teren de aproape două hectare situat în spatele benzinăriei Negru, cu acces direct de pe strada Nicolae Iorga, scrie www.monitorulsv.ro.

Magazinul urmează să fie făcut după noul concept al companiei, de open mall, prin care, pe lângă hypermarketul propriu, sunt amenajate galerii comerciale extinse, care găzduiesc magazine ale chiriaşilor, zone de food, cu restaurante, patiserii şi cafenele pentru toate gusturile.

Solicitarea de elaborare a Planului Urbanistic Zonal pentru noul spaţiu comercial Kaufland, depusă la Primăria Suceava, este făcută pe numele proprietarilor terenurilor din acea zonă, în suprafaţă totală de 18.297 mp – Negru Dumitru Andrei, Babalean Gheorghe şi Lucia, Zmău Petru şi Zmău Maria, Minicaru Ioan şi Minicaru Marinela, SC Reflex Impex SRL, conform sursei citate.

Practic, terenurile acestora sunt precontractate, dar achiziţia va fi finalizată după ce investitorul are siguranţa că poate construi în acea zonă supermagazinul care, la fel ca şi Kaufland-ul de pe strada Universităţii, are o poziţionare foarte bună, într-o zonă cu văd comercial.

Noul Kaufland se va afla la doar câţiva paşi de centrul cartierului Burdujeni, la 500 de metri de Gara Burdujeni – o zonă cu puţine magazine, dar şi la doar 3 km de centrul Sucevei.
Investiţia ar genera peste 100 de locuri de muncă, în mod direct, dar şi altele, indirect, la cei care colaborează cu compania.

Conform documentaţiei de urbanism, planul de ocupare a terenului nu depăşeşte 30%, platformele carosabile (inclusiv parcarea) urmând să reprezinte cam 50% din totalul terenului disponibil, regimul de înălţime va fi de maxim parter plus un etaj – înălţime maximă 15 metri, iar cel puţin 16% din suprafaţa terenului va fi amenajată ca spaţii verzi.