Proprietarul Terra Land va investi 25 milioane de euro într-un street-mall situat pe locul fostei Fartec Brașov

Omul de afaceri ieşean Mihail Siminiceanu, proprietarul grupului de firme Terra Land, va investi 25 milioane de euro într-un centru comercial de 25.000 de metri pătrați pe locul fostei uzine Fartec Brașov, conform BizBrasov.ro. Street-mall-ul lui Siminiceanu a apărut ca proiect după ce polonezii de la Echo Investments au renunţat la ideea de a construi Korona Mall.

„Este închiriat în totalitate, dar aşteptăm luna aceasta autorizaţia de construcţie de la Primăria Braşov”, a explicat Siminiceanu pentru publicația amintită, precizând că va fi vorba de o construcţie compactă cu etaj.

Polonezii de la Echo Investment au preluat terenul de 4,5 hectare al fostei companii Fartec în 2007 pentru circa 24 de milioane de euro, iar promisiunea de vânzare este făcută pentru şapte milioane de euro. În 2008, polonezii anunţau construcţia unui mall de 150 de milioane de euro pe terenul de patru hectare, însă planurile au tot fost amânate. În 2012 compania a mai cumpărat două loturi de teren, cu o suprafaţă combinată de 9.000 de mp, din apropierea fostei fabrici, după care au semnat cu retailerul Carrefour pentru ancora mallului Korona. În forma sa finală, mall-ul urma să aibă o suprafaţă închiriabilă de 36.000 de metri pătraţi, investiţia ridicându-se la circa 50 milioane de euro. Din cei 54.000 de metri pătraţi, polonezii au cedat anul trecut o suprafaţă de peste 4.000 de metri pătraţi unui dezvoltator imobiliar.