Wirquin România exportă în toată Europa şi îşi majorează producţia locală

Wirquin România, producător național de echipamente sanitare pentru bucătării, băi și toalete, a devenit unul dintre principalii furnizori de astfel de produse pentru Europa Centrală și de Est. Acest lucru se traduce şi printr-o creștere a cifrei de afaceri din ultimii ani.

Compania are fabrica pe strada Preciziei din cartierul Militari al Capitalei şi a intrat pe plan local în anul 1999, în urma preluării Urbis Sanitar Bucureşti. De altfel, fabrica din România a grupului este prima din afara Franţei.

„Avem în prezent circa 110 persoane şi mai vrem să angajăm anul viitor în jur de 20 de persoane. Loc pentru extindere mai este. Pe strada Preciziei, unde avem şi depozitul, anul acesta ne-am mai extins cu 600 mp”, a declarat Mihai Popovici (foto stânga, mai sus), director Dezvoltare Wirquin România, răspunzând unei întrebări ale revistei Constructiv.

Pe site-ul Ministerului de Finanţe, Wirquin România SA figurează pe anul 2016 cu o cifră de afaceri netă de circa 26,8 milioane lei, în uşoară creştere faţă de anul 2015.

Reprezentanţii companiei au anunţat pentru întregul grup o cifră de afaceri de 132 de milioane de euro.

Made in Romania

„România este un hub în zona de echipamente sanitare inovatoare și asta deoarece, din cele aproximativ 1.000 de tipuri de produse create în fabrica Wirquin România, multe sunt exportate în Bulgaria, Grecia, Croația, Ungaria, Georgia, Iugoslavia sau Republica Moldova. Ceea ce creăm noi aici, practic ajunge în toate aceste țări. Mai mult decât atât, Wirquin România comercializează pe piața locală, în proporție de 90%, produse realizate chiar în fabrica din București, care dispune de aproximativ 10.000 de metri pătrați de spații de producție”, a declarat Mihai Popovici în cadrul unui eveniment organizat de companie.

De asemenea, oficialii companiei au afirmat că, în ultimii 5 – 6 ani, Wirquin România a cunoscut o dezvoltare atât din punct de vedere al profitului realizat, cât și din punct de vedere al locurilor de muncă create. Astfel, dacă în urmă cu 6 ani, compania număra doar 24 de angajați, astăzi, la 18 ani de la înființare, numărul acestora se ridică la 110 persoane. În acest context, reprezentanții Wirquin România au declarat că obiectivul lor, pe temen mediu și scurt, este să devină una dintre cele mai mari fabrici ale grupului, prezent acum în 75 de țări din Europa, Asia și Africa. Wirquin România țintește astfel să își păstreze poziția de lider pe segmentele câștigate și să rămână un jucător de bază pe piața locală, dar și în CEE (Europa Centrală și de Est).

Oficialii grupului au în vedere expansiunea business-ului de la noi din țară.

„Am decis ca anul acesta să creăm primul Centru de Competență în România pentru că fabrica de aici are potențialul de a deveni liderul grupului în ceea ce privește dezvoltarea producției și inovației de rame încastrate. Intenționăm să completăm gama de capace de toalete cu o gamă nouă produsă aici. An de an, afacerile cresc cu 20% în România grație oamenilor care formează compania. La nivel de grup, avem un plan pe 5 ani să lansăm noi produse inovative. Multe dintre ele vor fi fabricate în România și vor ajunge în întreaga lume. Deja se întâmplă acest lucru cu producția actuală Wirquin România”, a declarat Gwenhael Le Coent (foto mai jos), președinte Wirquin Group.

Invenții-cheie

Printre invențiile-cheie comercializate de Wirquin România se numără „The 3/6 Litres”, care ajută la reducerea consumului de apă la toaletă cu până la 40.000 de litri pe an sau conducta de WC reglabilă „Soupless”. De asemenea, în 2010, au fost comercializate, în premieră internațională, primele scurgeri de duș „SLIM”, de numai 40 mm. Nu trebuie uitate nici rezervoarele și capacele de toaletă cu sistem bacteriostatic și design personalizat.

Parteneriat public-privat pentru transmiterea inovației

Wirquin România și Asociația Inginerilor de Instalații din România sunt în discuții cu autoritățile române despre posibilitatea introducerii unor cursuri speciale în cadrul Facultății de Inginerie a Instalațiilor de la București. Tinerii stundenți ar putea învăța ce înseamnă inovația sanitară marca Wirquin și vor face practică în fabrica acestei companii. La finalul studiilor universitare, vor avea posibilitatea să lucreze în cadrul grupului. De asemenea, ideile inovatoare ale tinerilor români vor fi premiate cu sume consistente și cu ore de studiu aplicat în fabricile grupului din Franța sau Africa de Sud.

Aceste date Wirquin România și Wirquin Group au fost lansate cu ocazia aniversării a 40 de ani ai grupului, moment celebrat în România în 10 octombrie.

Despre Grup

Compania Wirquin România este parte a Wirquin Group, producător internațional de echipamente sanitare, din anul 1999. Compania-mamă a fost înființată în anul 1977, în Franța, ca un business de familie, pentru a îmbunătății confortul și igiena în domeniul articolelor sanitare și al accesoriilor pentru baie, toalete și bucătării.

Wirquin Group lansează 15 noi produse anual având în grijă să salveze consumul de apă, timp și spatiu. Cifra de afaceri pe intregul grup este de 132 de milioane de euro. Grupul este prezent în 75 de țări printre care Marea Britanie, Rusia, China si Africa de Sud. În fiecare an, compania investește 5% din cifra de afaceri în cercetare și dezvoltare.