chiuveta multicolora

Tendințele 2021 pentru băi și obiecte sanitare: spațiu și lux

Pandemia de COVID-19 a adus schimbări pe toate planurile, iar tendințele de design interior nu fac excepție. După ce în 2020 toată planeta a petrecut luni de zile în casă, căminul și aspectul său au devenit mai importante decât au fost vreodată. Casa ori apartamentul au devenit, inevitabil, loc de muncă, restaurant, sală de fitness, cinema și chiar destinație de vacanță. Majoritatea și-a transformat livingul în birou, subsolul în sală de sport, dormitorul a devenit un fel de cinema, dar baia a rămas cea mai potrivită pentru a devein spațiu de relaxare. Nu e niciun dubiu, oamenii vor pune mai mult accent pe designul băilor decât au făcut-o până acum.

Tendințele de design interior de anul acesta au fost adaptate de designeri pentru a transforma substanțial fiecare încăpere a unei locuințe.

Dar cum arată, mai exact, trendurile în materie de băi anul acesta?

Am cercetat, am adunat date și vă prezentăm șase dintre cele mai noi tendințe în materie de băi și produse sanitare pentru anul 2021.

Căzi de baie încăpătoare și dușuri deschisedus deschis

O cadă de baie mai mare și mai încăpătoare, o relaxare mai profundă. Oamenii își doresc o cadă încăpătoare, care să le ofere experiența de la un salon spa în intimitatea căminului.

Căzile de tip jacuzzi nu mai sunt de mult în tendințe, dar designerii vin cu propuneri pentru 2021: căzi de baie de marmură, în culori închise sau chiar negre.

Căzile de marmură sunt din nou în vogă anul acesta – cada de baie nu mai este doar un simplu element funcțional, aceasta se transformă în piesa de rezistență a unei băi, o piesă de sine stătătoare care poate fi comparată cu o bijuterie.

Dușurile deschise par să mărească vizual dimensiunea unei băi, oferind în același timp mai mult spațiu și în mod cert mai mult confort pentru utilizatori. De asemenea, un alt avantaj al acestor dușuri este acela că nu mai există pericolul de alunecare specific dușurilor cu cabină. Majoritatea oamenilor preferă dușurile deschise și se bucură de spațiul pe care acestea îl pot oferi. În 2021 designerii vor opta pentru conceptul ,,open space”, astfel încât baia poate fi și elegantă, dar în același timp organizată și spațioasă.

Nuanțe specifice aurului, alamei și bronzului

baterie aurieAuriul este iar în tendințe și de data aceasta este mai apreciat ca niciodată. Anul acesta vom găsi elemente aurii pentru chiuvete, toalete, baterii de duș și pentru aproape orice element din baie. Această culoare aduce cantitatea perfectă de profunzime, dimensiune și lux potrivită pentru o baie.

De asemenea, elementele aurii au un avantaj major – amprentele și picăturile de apă sunt aproape invizibile pe suprafața lor.

Pe piață sunt disponibile o multitudine de nuanțe de auriu, de la satinat-strălucitor până la mat, iar câteva elemente aurii transformă orice spațiu din casă, dând un aer clasic, dar cu o notă de extravaganță.

Chiuvete creative

La fel ca în cazul dușurilor și al căzilor, chiuvetele sunt printre elementele esențiale dintr-o baie, iar anul acesta vor primi și mai multă atenție din partea designerilor de interior.

Chiuvetele contemporane vor fi în tendințe în 2021, acestea fiind recunoscute prin faptul că sunt executate din materiale neconvenționale, au forme mai puțin clasice și finisaje uimitoare.

Astfel, chiuvetele rotunde, colorate și cu finisaj mat vor fi printre cele mai populare atrăgând prin grația formei și culoare.

Marmură, marmură peste tot

”Mai mult” este ”mai mult” când vorbim de marmură anul acesta – și nu doar tonuri alb&negru, în 2021 se poartă și marmura multicoloră!

Am punctat deja că sunt în tendințe căzile de marmură, însă e mai mult de atât. Anul acesta designerii se axează pe elemente din marmură pentru a da note de eleganță și de expresivitate încăperilor, dar o folosesc și pentru podele și pereți. Marmura este un material sofisticat, care pare că nu îmbătrânește niciodată, iar anul acesta va fi folosit în băi mai mult decât oricând.

Lumină integrată

Dacă în 2021 se mizează pe maximizarea spațiului dintr-o încăpere, designerii vin cu soluții și pentru corpurile de iluminat – corpuri de iluminat integrate. Astfel, pentru o baie mai spațioasă și cu aspect îngrijit, soluția este integrarea corpurilor de iluminat în spatele oglinzii, oferind astfel un plus de spațiu încăperii, dar și un aspect spectral, care se va îmbina spectaculos cu celelalte elemente din baie.oglinda cu lumina

Baterii de duș high-tech

Dușul este cu siguranță una dintre cele mai relaxante activități pentru oricine, însă tehnologia vine cu soluții care potențează la maximum ceea ce poate oferi o baterie de duș. Anul acesta designerii aduc în lumina reflectoarelor bateriile de duș inteligente, în care utilizatorii pot insera uleiuri esențiale, săruri minerale sau alte produse cosmetic care pot fi difuzate în timpul dușului. De asemenea, aceste baterii pot avea și un sistem audio rezistent la apă, astfel încât utilizatorii ascultă muzica lor preferată în timp ce se bucură de experiența relaxantă a unui duș cu uleiuri esențiale.

Băile sunt o mare parte din rutina zilnică a tuturor și faptul că noile tendințe sunt focalizate pe crearea unui spațiu mai atrăgător și mai funcțional decât era înainte de pandemie ne va schimba în bine calitatea vieții și experiența unei posibile izolări.