Șase firme se bat pentru construcția pistei viitorului aeroport de la Brașov

Şase asocieri de firme s-au înscris la licitaţia pentru realizarea suprafeţelor de mişcare de la Aeroportul Braşov, ofertanţii fiind atât din România, cât şi din Italia, scrie www.bzb.ro.

Licitaţia a fost lansată în 18 noiembrie 2017, iar iniţial, ofertele trebuiau depuse până în 27 decembrie 2017, însă, cum ofertanţii au solicitat mai multe clarificări, administraţia judeţeană a decis prelungirea termenului de până la data de 15 ianuarie, astfel încât firmele să aibă timp pentru a-şi pregăti dosarele. Potrivit datelor disponibile pe site-ul Sistemului Electronic de Achiziţii Publice, data limită de evaluare a dosarelor este 31 ianuarie.

Lucrările care fac obiectul acestui contract reprezintă cea de-a treia etapă a proiectului aeroportului, iar firma care va câştiga licitaţia va trebui să le finalizeze în 4 luni de la deschiderea şantierului.

În această etapă se va construi calea de rulare Alfa (cu o lungime de 200 m şi o lăţime de 23 m, plus acostamente), care va face legătura între pistă şi parcarea avioanelor. De asemenea, va fi realizată parcarea pentru aeronave, care va avea o lungime de 145 m şi o lăţime de 135 m şi va permite staţionarea a trei aeronave categoria C, cu anvergura aripilor de 36 metri. Proiectul mai prevede realizarea sistemului de canalizare, care va prelua apele pluviale de pistă şi de pe celelalte suprafeţe de mişcare, acestea urmând a fi deversate direct în pârâul Bârsa. Sistemul de canalizare a fost proiectat pentru a face faţă unei extinderi a aeroportului. De asemenea, va fi instalat sistemul de iluminare al platformei prin intermediul a trei piloni cu o înălţime de 27 de metri, dar se va realiza şi infrastructura pentru balizaj, respectiv tot ce înseamnă conducte şi camere de trageri.

Valoarea estimată a contractului este de 42,28 milioane de lei, inclusiv TVA, conform sursei citate.