Cum va arăta viitorul mall de la Târgoviște

Primarul municipiului Târgovişte, Cristian Stan, a dezvăluit macheta viitorului mall care va fi construit pe terenul fostei unităţi militare unde a fost împuşcat cuplul Ceauşescu în decembrie ’89. Construcția va avea o suprafaţă desfăşurată de aproximativ 70.000 de metri pătraţi, scrie Adevărul.

„Construcţia, realizată pe un teren proprietatea Consiliului Judeţean, va avea regimul de înălţime S+P+M+1E+E tehnic şi o suprafaţă desfăşurată de aproximativ 70.000 mp conform ultimelor modificări de proiect, urmând să asigure şi câteva sute bune de noi locuri de muncă”, a precizat edilul.

Autorităţile locale au semnat în luna noiembrie 2017 contractul de constituire a dreptului de superficie asupra terenului destinat construirii viitorului mall din Târgovişte. Comisia de evaluare a declarat câştigătoare oferta P.K. GRIZZLY S.R.L. cu o sumă anuală de plată de 477.866 lei, suma adjudecată fiind mai mare cu aproximativ 26% faţă de preţul de pornire al licitaţiei, în valoare de 355.200 lei.

Societatea câştigătoare este membră a grupului de firme Prime Kapital, cu experienţă în domeniul dezvoltării acestui timp de investiţii (50 centre comerciale), având şi 5 proiecte internaţionale (2 în Bulgaria, 2 în Slovenia, 1 în Polonia).

Perioada de execuţie este de 2 ani. Bugetul estimat pentru realizarea investiţiei este de 227 milioane lei (fără TVA).

Terenul şi clădirile fostei unităţi militare de la gara Târgovişte sunt acum în administrarea CJ Dâmboviţa, care a întocmit un plan urbanistic al zonei în care se regăseşte stadionul, un parc, precum şi alte construcţii.