Euro Construct Trading `98 a intrat în insolvență

Compania Euro Construct Trading `98, controlată de Sorin Vulpescu și Dan Beșciu, a intrat în insolvență din cauza datoriilor de 371 milioane de lei către furnizori, scrie Profit.ro.

Creditorii au cerut insolvența companiei la finele anului trecut și urmau să primească un răspuns de la judecători pe 27 februarie. În aceste condiții, compania s-a grăbit și și-a cerut singură insolvența, în urmă cu o săptămână, cererea fiind acceptată acum de judecători.

Euro Construct Trading `98, una dintre marile companii de construcții de pe piața locală, a avut profit de la an la an, încheind 2016 cu afaceri de 256,6 milioane lei și un câștig net de 15,9 milioane lei cu un provizion de 8,6 milioane lei. Dar, în același timp, datoriile au ajuns la 371,1 milioane lei. Compania are la rândul ei de recuperat creanțe de 241,4 milioane lei, o posibilă explicație pentru neplata datoriilor.

Compania este controlată de Sorin Vulpescu, prin firma VVV Managementul Afacerilor (60%), și Dan Beșciu (40%). În decembrie 2014, Beșciu a fost reținut de procurorii DIICOT într-un dosar de evaziune, spălare de bani și delapidare.

Din punct de vedere al afacerilor, Euro Construct Trading `98 ocupă locul 3 printre companiile locale de construcții, pe o piață pe care mai operează în principal Delta Antrepriza de Construcții și Montaj, Tancrad, Fcc Construccion Barcelona sucursala București, Tel Drum și Tehnologica Radion.