Sticknet Investment ridică un cartier de blocuri pe amplasamentul fostei Nicolina Iași

Compania Sticknet Investment, administrată de cetățeanul slovac Julia Csakvariova și controlată de Sticknet Development, cu sediul in Cipru, intenționează să construiască mai multe blocuri de locuințe pe strada Mitropolit Varlaam, pe amplasamentul fostei fabrici Nicolina din Iași. Societatea a propus municipalităţii un prim plan urba­nistic zonal ce face referire la o suprafaţă construibilă de doar 2,3 ha din totalul celor 24 ha, scrie Ziarul de Iași.

Investitorul dorește să construiască în primă fază nouă blocuri cu un regim cu două niveluri în subteran, demisol, parter şi 11 etaje. Potrivit proiectului de hotărâre privind aprobarea PUZ, înălţimea maximă este prevăzută la 40 metri. Suprafaţa totală care face obiectul acestui PUZ ajunge la 23.771 mp, terenul fiind dezmembrat anul trecut.

Beneficiarul propune o suprafaţă construită de 11.886 mp, în timp ce circulaţiile, aleile şi locurile de parcare vor ocupa 8.320 mp, iar spaţiile verzi vor ajunge la 3.565 mp. În ceea ce priveşte locurile de parcare, investitorul susţine că va amenaja un număr de 950 de locuri, atât în subteran, cât şi suprateran, potrivit publicației amintite.

Proiectul de PUZ este în faza de consultare publică şi încă nu a intrat în dezbaterea Comisiei de urbanism sau a Con­siliului Local. Pe parcursul acestei etape, cei interesaţi de investiţie pot solicita să studieze documentaţia urbanistică la sediul municipalităţii şi să formuleze eventuale recomandări sau sesizări cu privire la obiectul pla­nului.