Chinezii fac fabrică de autobuze electrice în Parcul Industrial de la Băicoi

Compania chinezească Lianoning Qianfeng New Energy Automobile va construi o fabrică de autobuze 100% electrice, în parcul industrial Băicoi, în judeţul Prahova. Investiţia, care se va derula în două etape, este evaluată la aproximativ 100 de milioane de euro și va constitui o premieră nu doar pentru Prahova, ci şi pentru România.

„Am văzut locaţii din 20 de ţări înainte de lua decizia să investim în România. Am găsit aici forţă de muncă foarte bine calificată şi un mediu investiţional propice dezvoltării afacerilor“, a precizat Frank Xu, chairman of the board la Liaoning Qianfeng New Energy din China.

Parcul Industrial de la Băicoi, deținut de compania cu capital chinez Meteor Internațional Import-Export, este singurul cu capital exclusiv chinez atât de la nivel judeţean, cât și din România.

“Reprezentăm o societate specializată în autocare electrice, în China având o fabrică foarte mare, care produce anual 7000 de astfel de autovehicule nepoluante. Această fabrică pe care o vom înfiinţa în România va avea, atunci când va funcţiona la capacitate maximă, 450 de muncitori. În prima fază, la această nouă fabrică va veni personal specializat din China, pe partea tehnică, care va forma personalul român, care ne dorim să fie în proporţie de 80%. Anticipăm că va fi o producţie anuală de 3000 de autovehicule electrice, care să ajungă peste hotare începând din primăvara anului viitor. Producţia va merge către toate ţările europene”, a declarat reprezentantul companiei din China.