Itinera SPA și Collini Lavori încep construcția centurii Satu Mare

Lucrările de construire a centurii de ocolire a municipiului Satu Mare vor începe de luni, 16 iulie, urmând ca în primă fază să fie realizat podul peste Someş, a anunţat coordonatorul tehnic al lucrării, Mircea Ignat, citat de Agerpres.

“De luni vor începe lucrările, intenţia noastră este să atacăm lucrările podului peste Someş. În acest sens, vom începe cu două echipe, de la intersecţia cu drumul spre Oradea, din zona hotelului Dana, către podul de la Someş şi altă echipă va intra de la intersecţia de către Petea către Someş. Intenţia noastră ca în cel mai scurt timp, undeva până la jumătatea anului viitor, să terminăm toată zona de la Oradea spre Petea, pentru că traficul greu este acolo. În acelaşi timp, vom începe să atacăm şi lucrările către celelalte sectoare”, a spus Ignat.

Termenul de finalizate al lucrării este de 18 luni. Mircea Ignat a precizat că deja au apărut unele probleme cu devierea cablurilor de înaltă tensiune, ceea ce ar putea duce la prelungirea termenului de finalizare.

Contractul de execuţie pentru centura de ocolire a municipiului Satu Mare a fost câştigat de asocierea Itinera SPA – Collini Lavori SPA – Via Design SRL şi semnat în noiembrie 2015.

Traseul centurii de ocolire se desprinde din DN 19A, trece pe lângă Parcul industrial, traversează DN 19 Satu Mare – Oradea, traversează râul Someş şi se intersectează cu DN 19 Satu Mare – Baia Mare. Valoarea contractului este de 68 de milioane de euro fără TVA, având o lungime de aproximativ 20 de km, din care jumătate este cu patru benzi.