Primăria Capitalei a anunțat când va fi gata cartierul Henri Coandă

Lucrările la ansamblul de locuințe Henri Coandă din Capitală au ajuns la stadiul introducerii de utilităţi și de modernizare a 50 de străzi. Proiectul este împărțit în două loturi și vizează introducerea reţelelor de alimentare cu apă, canalizare, iluminat public şi drumuri aferente ansamblului de locuinţe. Stadiul este de 62% la Lotul I, iar lucrările pentru Lotul II au ca termen estimat de finalizare toamna anului 2019.

La momentul construirii ansamblului de locuințe, în zonă nu erau dezvoltate rețelele de utilități, iar sistemul rutier era compus din străzi de pământ și nu erau identificate soluții pentru întreaga suprafață.
🔺 Lotul 1 (27 de străzi) – lucrările sunt realizate în proporție de 62%.
– reţelele de alimentare cu apă din interiorul ansamblului: 95%;
– reţeaua de canalizare menajeră: 98%;
– lucrări civile aferente stației de pompare a apelor uzate: 100% (urmează procurarea și montarea echipamentelor și conectarea acestora la rețea și, în paralel, finalizarea canalului colector).
– canalizare pluvială pe rețeaua stradală din interiorul ansamblului: 96-99%
– rețeaua de iluminat public: 75%.

În prezent, se lucrează la infrastructura rutieră şi sistematizarea verticală. Proiectul include realizarea unui sistem pilot de colectare selectivă a deşeurilor pe trei fracții cu sisteme de containere îngropate, ce se va executa simultan cu sistemul rutier.

🔺 Lotul 2 – 23 de străzi (respectiv porțiuni de străzi).
– s-au realizat până în prezent rețele de canalizare pluvială și menajeră în procente cuprinse între 80% și 90% și au început lucrările de alimentare cu apă pe mai multe străzi.
– în prezent se lucrează la rețeaua de canalizare menajeră, la rețeaua de canalizare pluvială (pe restul de 10-20%) și la rețeaua de alimentare cu apă în interiorul ansamblului.
– se estimează că finalizarea lucrărilor pentru acest lot se va realiza până în toamna anului 2019.