O asociere condusă de Eptisa va realiza reţeaua de utilităţi din cartierul Henri Coandă

Asocierea Eptisa România SRL – Eptisa Servicios de Ingenieria, SL-SC Konsent SA A primit un contract de 5,7 milioane de lei fără TVA pentru efectuarea lucrărilor de utilităţi la cartierul Henri Coandă din zona Pipera-Aeroportul Băneasa-Voluntari, dezvoltat de Primăria Municipiului Bucureşti (PMB) în parteneriat cu Agenţia Naţională de Locuinţe (ANL), scrie Bursa.

Eptisa este o companie spaniolă de inginerie şi consultanţă, care a fost înfiinţată în 1956, filiala Eptisa România SRL, cu sediul în Bucureşti, fiind creată în 2004.

Datele disponibile pe Serviciul Electronic de Achiziţii Publice arată că atribuirea contractului a fost făcută pe data de 18 ianuarie 2016, în urma unei licitaţii deschise, pentru „preţul cel mai scăzut”, în care au fost primite patru oferte, însă numai una a fost admisibilă, conform sursei citate.

Proiectul de construcţie al cartierului Henri Coandă a fost lansat în 2004, dar nu a fost terminat nici până azi din cauza lipsei utilităţilor. Potrivit Bursa, Primăria Capitalei a dat undă verde pentru realizarea unor lucrări la reţelele de alimentare cu apă, canalizare, iluminat, precum şi pentru construirea drumurilor aferente locuinţelor din cadrul ansamblului.

Proiectul cartierului prevede construcţia a 1.109 case, prin credit ipotecar, pe un teren de 115,9 hectare, ce aparţine Sectorului 1 al Capitalei (60,55 ha) şi oraşului Voluntari (55,41 ha), conform datelor ANL.
Lucrările la reţeaua de gaze au fost finalizate în 2014 de firma Covi Construct 2000, operatorul licenţiat pentru distribuţia gazelor naturale în zona Voluntari a cartierului, însă reţeaua a fost executată până la marginea ansamblului „Henri Coandă”.

Reprezentanţii ANL susţin că la nivelul reţelei de energie electrică, alimentarea este disponibilă doar beneficiarilor care au încheiat un contract cu furnizorul de electricitate – compania Enel.