Primăria lui Negoiță cumpără fabrica de prefabricate de la Delta ACM 93

Primăria Sector 3, condusă de Robert Negoiță, prin compania municipală Administrare Active Sector 3, va cumpăra o fabrică de prefabricate cu 5 milioane de euro. Este vorba mai exact despre fabrica Delta Antrepriză de Construcții și Montaj ’93 SA din Popești Leordeni, de pe Șoseaua de Centură nr. 111, scrie Hotnews.

Conform expunerii de motive a proiectului, Consiliul Local Sector 3 a dat mandat societății Administrare Active Sector 3 să să demareze procedurile de dezvoltare a unui proiect pentru obiectivul de investitii ,,Poligon de prefabricate beton pentru derularea obiectivelor de investitii ale Sectorului 3 si ale intreprinderilor publice având ca autoritate tutelara Sectorul 3 al Municipiului Bucuresti”. Reprezentanții societății au constatat însă că este foarte complicat să construiești o fabrică de la zero.

„Astfel cum rezultă din adresa societății Administrare Active Sector 3 S.R.L. nr. 860/06.08.2018, înregistrată cu nr. 157851/CP/06.08.2018, sectorul de producţie şi distribuire a prefabricatelor din beton este insuficient dezvoltat la nivelul pieței româneşti, iar construcția de la zero a unei fabrici de prefabricate este un proces de lungă durată şi foarte complex, acesta presupunând identificarea şi achiziționarea unui teren vast, cu diferite căi de acces pentru echipamente grele şi agabaritice, achiziționare echipamente specifice, angajare de personal calificat etc. Astfel cum rezultă din materialele prezentate, societatea Delta Antrepriza de Construcții și Montaj 93 S.A. a făcut o ofertă de vânzare a unui poligon de prefabricate, în valoare de 8,3 milioane euro +TVA, ofertă ce cuprinde teren, construcții, echipamente depozitare, căi de acces și toate elementele necesare funcționării unui poligon de prefabricate din beton, ofertă la care Societatea Administrare Active a răspuns cu o ofertă de cumpărare neangajată în valoare de cca 4,6 milioane euro +TVA privind achiziționarea fabricii de prefabricate din beton amplasată în Popești-Leordeni, pe Șoseaua de Centură, nr. 111”, se arată în expunerea de motive a proiectului.

Prefabricatele produse în această fabrică ar urma să fie folosite la lucrările Primăriei.

„Ținând cont de necesitatea implementării obiectivelor de investiţii aprobate la nivelul Sectorului 3 în termeni de eficiență timp-costuri, consider oportună acordarea unui mandat Preşedintelui Consiliului de Administraţie al societății Administrare Active Sector 3 SRL în vederea achiziţionării unei fabrici de prefabricate cu o valoare estimată de 5.000.000 (cinci milioane) euro + TVA în scopul derulării obiectivelor de investiţii ale Sectorului 3 şi ale întreprinderilor publice care au ca autoritate publică tutelară Sectorul 3 al Municipiului Bucureşti”, se mai arată în expunerea de motive.