Reconstrucția stadionului Dinamo se amână

Vicepremierul Paul Stănescu a declarat că noul stadion Dinamo nu va fi gata la timp pentru Euro 2020, ci un an mai târziu. Din luna martie se ştia că este posibil ca lucrările la arena din Ştefan cel Mare să se încheie după turneul final.

”Am convingerea că Steaua va fi gata până la EURO 2020, mai ales că marţi începe demolarea. Arcul de Triumf este şi el bine, nu vor fi probleme, iar la Rapid eu am convingerea că va fi gata la timp. Acum suntem la analizarea ofertelor. Problema este la Dinamo. Din punct de vedere juridic au fost lucruri de lămurit şi ne-au întârziat foarte, foarte mult. Urmează studiul de fezabilitate, apoi procedura de proiectare şi execuţie. Eu sunt foarte sincer, aşa că vă spun că nu cred că Dinamo va fi gata în 2020”, a spus Paul Stănescu.

12 orașe vor găzdui meciuri la Campionatul European din 2020 (12 iunie – 12 iulie 2020): București, Roma, Baku, Sankt Petersburg, Amsterdam, Copenhaga, Londra, Glasgow, Bilbao, Dublin, Munchen și Budapesta.

Arena Naţională din București va găzdui 3 meciuri din faza grupelor (dintre care două ale naţionalei României, dacă aceasta va obţine calificarea) şi unul din optimile de finală.