Forte Partners ridică un turn lângă Palatul Telefoanelor

Forte Partners va demara anul viitor lucrările de construcţie la un nou turn de birouri pe un teren cumpărat de la Telekom România. Investiţia în proiect este estimată la circa 25 milioane de euro, scrie Capital. Clădirea de 9.000 mp a fost proiectată ADN Birou de Arhitectură, care a mai lucrat şi în trecut cu Forte Partners.

Imobilul de birouri va fi ridicat pe un teren de 1.700 mp de lângă Palatul Telefoanelor din centrul Bucureştiului care a fost tranzacţionat pentru circa 3,3 milioane de euro. Proprietatea a făcut parte dintr-un pachet de imobile pe care Telekom a decis să le vândă pentru a se concentra pe telecomunicaţii.

„Credem în dezvoltările de birouri în zone centrale şi ultracentrale şi mizăm pe arhitectură, ergonomie, optimizare şi design thinking. Centru oraşului nu are o ofertă relevantă de birouri clasa A. Avem un istoric reprezentativ în ceea ce priveşte calitatea arhitecturii şi capacitatea de a integra o dezvoltare în ţesutul urban, dar şi forţa de a face dezvoltări non-speculative, pentru care există deja planuri concrete cu clienţii noştri”, a declarat după achiziţia terenului Geo Mărgescu, unul dintre fondatorii Forte Partners.

Forte Partners lucrează în paralel la finalizarea complexului de birouri The Bridge de lângă Pasajul Basarab şi la construcţia unui ansamblu rezidenţial cu 352 de apartamente în zona Aviaţiei. Grupul Dedeman, controlat de antreprenorii băcăuani Dragoş şi Adrian Pavăl, a semnat în această vară achiziţia integrală a complexului The Bridge pentru o sumă care depăşeşte 150 mil. euro, ceea ce face tranzacţia a doua cea mai mare de anul acesta de pe acest sector imobiliar.