Sapient și Quadroform investesc fiecare câte 6 milioane de euro în parcul industrial Eurobusiness II

Agenţia de Dezvoltare Locală Oradea a anunţat două investiţii de câte 6 milioane de euro fiecare, în parcul industrial Eurobusiness II, scrie ebihoreanu.ro.  Primul contract este semnat cu firma Sapient SRL, deţinută de orădeanul Alexandru Pop, şi cu obiect principal de activitate fabricarea produselor farmaceutice de bază. Conform unui comunicat, societatea va construi un centru de cercetare-dezvoltare în ştiinţe naturale şi inginerie, fără a se oferi mai multe detalii despre ce anume se va cerceta. Comunicatul mai precizează că acest contract a fost semnat în primăvară.

Cel de-al doilea contract s-a semnat în această săptămână  cu reprezentanţii societăţii Quadroform SRL, parte din holdingul Quadroform GmbH din Germania. Quadroform este o companie fondată în 1955 şi produce sisteme de ferestre şi uşi din PVC. „Referitor la investiţia pe care societatea Quadroform propune să o realizeze în parcul industrial, aceasta constă în construirea unei clădiri destinată unei hale de producţie ferestre şi uşi din PVC şi aluminiu”, se arată în comunicat.

ADLO mai transmite că cele două investiţii se vor concretiza „cu un număr de cel puţin 120 de noi locuri de muncă până în anul 2021”.

Cele două companii vor ocupa împreună aproape 40.000 mp