Bosch construiește o fabrică de mașini de spălat la Simeria, Hunedoara

Concernul german Bosch va construi în oraşul Simeria, județul Hunedoara, o fabrică de maşini de spălat, cu o capacitate de un milion de unităţi pe an, scrie Agerpres. Autorizaţia de construire a fost semnată săptămâna trecută de primarul localităţii, Emil Rîşteiu.

Terenul pe care se va ridica viitoarea fabrică, ce va fi construită de BSH Hausgerate GmbH are o suprafaţă de 41 de hectare, iar valoarea autorizabilă a construcţiei este de 125 de milioane lei, a precizat primarul.

Terenul este amplasat la ieşire din localitatea Simeria, spre Alba-Iulia, la intersecţia DN 66 cu DN 7 şi în vecinătatea nodului de autostradă Simeria Veche, de pe autostrada A1.

„Această investiţie înseamnă o perspectivă de viitor stabil pentru oraşul Simeria. Se vor schimba mentalităţi, atitudini, cu siguranţă va creşte bunăstarea. Investiţia va impune o modificare a strategiei de dezvoltare a oraşului, în aşa fel încât să ne adaptăm la noile perspective pe care le oferă poziţia geografică a localităţii şi investiţia companiei BSH”, a declarat primarul oraşului Simeria, Emil Rîşteiu.

Potrivit acestuia, constructorul va trebui să înceapă investiţia în următoarele 12 luni, iar după aceea mai are la dispoziţie alte 24 de luni pentru finalizarea execuţiei. Termenul de finalizare poate fi prelungit.