Afacerile AdePlast au crescut cu 14% la nouă luni

AdePlast a înregistrat la 9 luni o creștere de 14%, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, cu o cifră de afaceri de 373 milioane lei. Același trend pozitiv se regăsește și în exporturi care își mențin o pondere de 8% din cifra de afaceri. Toate aceste creșteri se cuplează cu dezvoltarea companiei pe ansamblu, odată cu finalizarea platformei de la Ișalnița, cu un aport investițional de 22 milioane euro.

„Pe parcursul acestui an afacerile Adeplast s-au desfășurat așa cum ne-am planificat. O importanță semnificativă în creșterea cifrei de afaceri a avut-o segmentul construcțiilor nerezidențiale și segmentul lucrărilor de întreținere și reparații. Dacă la mijlocul anului înregistram o creștere de 12%, ritmul s-a accelerat, astfel că în trimestrul al treilea vânzările au crescut cu 17%. Și exporturile au contribuit la creșterea vânzărilor, iar țările spre care ne-am îndreptat în acest an au fost Ungaria, Bulgaria, Republica Moldova, Grecia, dar și piețe occidentale ca Spania, Italia, Austria sau UK unde am înregistrat creșteri consistente ale vânzărilor. Faptul că în ultimii ani am reușit să deschidem piețele internaționale și să creștem cererea pe produsele noastre, reprezintă încă o garanție că la AdePlast facem lucrurile așa cum trebuie. Finalizarea platformei de la Ișalnița, care a demarat producția de la sfârșitul lunii august este un alt punct forte, pe care ne-am concentrat în acest an. Investiția s-a făcut cu scopul de a deservi toată partea de sud a țării, Bulgaria, Serbia, precum și celelalte țări din fosta Iugoslavie.”, a afirmat Daniel Stăncescu, CEO AdePlast.

AdePlast a creat noi locuri de muncă pe parcursul acestui an, pentru noua facilitate de producție de la Ișalnița, Craiova. „Investitia a generat 77 de noi locuri de muncă, în prezent operăm cu 467 de salariaţi pe toate cele patru platforme industriale (Oradea, Ploieşti,  Roman şi Ișalnița)”, a adăugat Daniel Stăncescu.