One United Properties a primit autorizația de construire pentru One Herăstrău Towers

One United Properties, principalul dezvoltator imobiliar specializat pe proprietăți rezidențiale exclusiviste, dar și de clădiri office din București, a primit autorizația de constuire pentru One Herăstrău Towers. Compania a început deja pregătirile pentru construirea ansamblului mixt de unități locative, birouri și comerț: One Herăstrău Towers. 

Situat pe locul unei clădiri abandonate – un adevărat focar de infecție –  care a fost deja demolată de One United Properties, One Herăstrău Towers va reprezenta un avantaj nu numai pentru locuitorii ce se vor muta aici, ci pentru întreaga comunitate și mediu. Construcția va upgrada întreaga zonă, iar magazinele și serviciile disponibile la parterul si etajul unu al construcției vor deservi  nu numai locuitorii, ci și pe cei care își vor desfășura activitatea acolo sau le vor frecventa.

Acest complex  beneficiază de un design contemporan elegant, cu finisaje de o înaltă calitate, la care se adaugă avantajele clădirilor verzi, pentru care One United Properties a început deja demersurile de certificare Green Homes, o caracteristică a tuturor proiectelor companiei. One Herăstrău Towers vizează alinierea la standardele cu care One United și-a obișnuit deja cumpărătorii: materiale sustenabile, sisteme și instalații eficiente energetic, cu grad de poluare redus, o calitate a mediului interior mai sănătoasă, eficiență energetică superioară a clădirii, sortarea deșeurilor încă din faza de șantier, totul realizat la cele mai înalte standarde.

Biroul de artitectură care semnează proiectul este X Architecture & Engineering, prin arhitect principal Marius Călin, în timp ce lobby-urile clădirii vor beneficia de un design exclusivist marca Lemon Interior Design.

One Herăstrău Towers se va înalța deasupra solului la 45 de metri. Va fi format din 3 zone desfășurate astfel: baza clădirii și cele două turnuri. Baza clădirii va avea funcțiuni comerciale și birouri de 5.250 mp, fapt ce așează construcția în peisajul urban. Zona este animată de promenada comercială, flancată de fațada de sticlă înaltă de 8 metri, care marchează ideea de permeabilitate vizuală, atât către promenadă, cât și către spațiul comercial. Promenada integrează, pe lângă spațiile verzi, rampele, treptele și gradenele ce preiau diferențele de nivel față de străzile adiacente și accesele la unitățile locative, fiecare deschizându-se pe verticală prin lobby-uri pe dublă înălțime.

Această bază de cristal a clădirii reprezintă atât un piedestal pentru celelalte două zone, cât și o elongare ascendentă a acestora – turnurile destinate unităților locative. Suprapunerea acestor zone una peste cealaltă este conciliată prin integrarea unei „platforme suspendate” de spații exterioare comune la nivelul terasei etajului 2, la 7 metri înălțime. Acest spațiu va fi folosit ca loc de întâlnire și joacă de către toate persoanele care vor locui acest oraș vertical.

One Herăstrău Towers a fost gândit ca o poartă de intrare în oraș, cele două turnuri celebrând vederile panoramice către lacul Herăstrău și către zona de Nord a orașului. Corpurile au o volumetrie deliberat omogenă, cu elemente care accentuează verticala și care diminuează masivitatea. Volumul superior aferent fiecărui turn subliniază deschiderea panoramică prin pereți cortină, luminatoare și terase generoase, funcționând ca niște faruri urbane.

Potrivit constructorului, clădirea va fi finalizată în 24 de luni.